Ha okkal zavarom el a macskát akkor tudni fogja, hogy miért lett elzavarva?
Reggel csináltam sonkás szendvicset és közben megjött a macskám,elmosogattam a kést amivel a vajat kentem és mikor hátranéztem láttam,hogy a macska éppen a sonkát eszi le a kenyérről.
Seprűvel kizavartam, el is futott pedig valószínű,hogy éhes volt, még mielőtt kiugrott volna a kerítésen, legyintettem neki a seprűvel és akkor kimászott.
Valószínű,hogy hamarosan visszajön, de vajon tudni fogja,hogy előzőleg miért lett elzavarva vagy a macskának csak az jön le,hogy ő nem csinált semmit csak elkergették?
Tudni fogja, (legalábbis képes megtanulni) viszont ha kajáról van szó, akkor nem biztos, hogy foglalkozik a tanultakkal. :) Másképp működnek, mint a kutyák.
Szerintem nem is érdemes kergetni ilyenkor, csak a helyszínen kell jól ráijeszteni, hogy "szívrohamot" kapjon.
Egy macskát nem igazán lehet fegyelmezni, meg büntetni, inkább csak ijesztéssel lehet rossz élményt kapcsolni a tevékenységéhez.
A macska még erősen őrzi az u.n. nagymacskák (oroszlánok, stb.) tulajdonságait.
Ha éhes, onnét vesz kaját magának, ahol talál. Ha erősebb "ragadozó" megjelenik a színen, felméri hogy szembeszálljon, vagy elszaladjon. De ez utóbbi esetben is, ha teheti, visszamegy a kajáért.
Légyszi a macskádnak a tányérjába tenni az ő kajáját, légyszi gondoskodni arról, hogy ne legyen éhes, és akkor talán békén hagyja a te kajádat. De amíg éhes, ne csodálkozz, hogy onnét vesz el, ahol talál.
Ha adtál volna neki enni ahogy felkeltél ez nem történik meg... ne a macskára haragudj ő csak éhes, ez egy természetes dolog, ha éhes a macska keres magának kaját .
Amúgy ez a nevelés miatt is lehet. 2 macskám van és egyszer nem ugrottak fel az asztalra, a függönyre, szekrényre. Ha éhes sose nem jön oda ellopni egy falatot, tegnap is ettem a dinnyét , ő felugrott az ágyra, leült és nézte ahogy eszem, közbe pedig a száját nyalta, de ha elmegyek onnan akkor se megy oda. Ha pedig mégis valami apró rosszaságot csinálnak hangosan kiejtem a nevét és ő ebből érti, többet nem csinálja.
Reggel volt, nem fogok reggel hatkor haptákban állni,hogy mikor lesz éhes a macskám.
Ha jön kap enni, ha nem akkor nem fogok a táljába kitenni kaját mert csak megszárad,rámennek a legyek stb...Gondolom más sem ugrik fel kaját adni az állatainak ha éppen a sajátját készíti és éppen befejezi azt.Ha várt volna 2 percet megkapta volna a kajáját.
Attól pedig nem kell félni,hogy nem fog visszajönni, nem az a sértődékeny típus.
Egyébként meg felhúzott,hogy megette, lehet,hogy másoknál úgy megy,hogy "Jaj nézd a kis drága milyen aranyosan eszi meg a kajámat" ...és nem ütöttem rá,sőt még a földre sem csaptam a seprűre, nem fog belehalni.
Képzeld más felugrik... valamelyik nap én is szendvicset csináltam, a macska már majdnem aludt, de megérezte a szalámi szagát én pedig fogtam magam és adtam neki kaját, aztán folytattam a szendvics készítést.
a macska nem tudja mikor fog kaját kapni... te se tudnál magadnak ételt csinálni akkor amit találnál azt ennéd meg
Én meg nem ugrok fel.
Egyébként egy macska teli hassal is vevő a sonkára és a felvágottakra,nem ezen múlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!