Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hím macskákat lakásból kertes...

Hím macskákat lakásból kertes házba? (bővebben)

Figyelt kérdés

Szóval,van két macskám,az egyik 6 a másik 3 éves.Születésük óta lakásban laknak.Most fogunk kertesbe költözni és félek,hogy mi lesz velük.Nem fognak elszökni? Haza fognak találni?Otthon lesznek vagy máshova is elmennek majd? Nagyobb az esélye,hogy bajuk essen?Kell vmi speciális oltás?Bolhanyakörv elég biztonságos?

Köszönöm előre is.

2012. aug. 13. 11:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
nézd az előttem szólók már sok hasznos tanácsot adtak, nekem az a tapasztalatom, hogy a kandúr cicák elmennek midig kóborolnak, de hazajönnek ezt egy nap többször is megcsinálják, a nőstények inkább otthon maradnak, attól is függ milyen környékre mész kertes házba, mert ha sok kóbor kutya van, vagy valaki megszállott rágcsálóirtó akkor esetleg a te cicád is megeheti az ezeknek kirakott irtó szereket, tehát a fokozatosságon van a hangsúly úgy kell kiszoktatni, hogy nem rögtön, és etesd változatosan őket, nehogy valamilyen mérgezett dolgot megegyenek, mert a cicákban benne van a vadászösztön és kíváncsiak mident megnéznek megnyalnak, én személy szerint olyan környéken lakom ahol már nem érdemes cicát tartani a fönt leírtak miatt
2012. aug. 14. 10:00
 22/25 anonim ***** válasza:
Nekem ivartalanított cicáim vannak, kertesben. Sohasem láttam még őket az utcán, de a kertbe is inkább csak a dolgukat végezni mennek ki, esetleg napoznak egyet a fűbe. Az enyémek nem túl kíváncsiak, nagyobbra értékelik a biztonságot. Ha elmászkálnának, akkor én inkább bent tartanám őket a házban, mint, hogy bajuk essen.
2012. aug. 14. 10:21
 23/25 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm,sok hasznos tippet kaptam.olyat is hallottam,hogy ha elköltözöl és viszed a macskát elpusztul,mert egyszerűen nem érzi jól magát.ebben mennyi az igazság?
2012. aug. 14. 11:02
 24/25 anonim ***** válasza:
Ezt most hallom először, de jó nagy baromság. Én is költöztem már a cicáimmal, és még csak nem is szomorkodtak miatta. Azon kívül, akkor az összes menhelyes macska elpusztulna, mert elveszítették az otthonukat.
2012. aug. 14. 13:57
 25/25 anonim ***** válasza:

Legfeljebb abban az esetben tudom elképzelni, ha egy ivartalanítatlan macska, aki a kirakott ételt eszi leginkább, ismeri a környéket, megvan a területe, elkerül egy másik helyre, ott mindenhonnan elzavarják a többi ivartalanítatlan macskák, mert az az ő helyük és nem jut táplálékhoz.

Normálisan tartott macskáknál semmi gond, kis idő és megszokja az új helyet.

2012. aug. 14. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!