Szóval,van két macskám,az egyik 6 a másik 3 éves.Születésük óta lakásban laknak.Most fogunk kertesbe költözni és félek,hogy mi lesz velük.Nem fognak elszökni? Haza fognak találni?Otthon lesznek vagy máshova is elmennek majd? Nagyobb az esélye,hogy bajuk essen?Kell vmi speciális oltás?Bolhanyakörv elég biztonságos?
nem rossz elgondolás ez a típusú kerítés. de biztos, hogy működik?úgy értem, nekünk 2m magas körüli a kerítés, és felmásztak rá. megtalálják a magaslatokat, amiről ugorhatnak, legyen az láda, vödör, fa, kerítés alapja, stb.meg ott az utcakapu. azzal mit kezdesz?
2012. aug. 13. 15:47
12/25 anonim válasza:
Nagyon vigyázz rájuk!! Lakásban téllég jobb tartani őket,mert nem érheti baj..de kertes házban..háááát csak nagy odafigyeléssel lehet kiengedni.
Főleg a hímek olyanok,hogy ha nincs ivartalanítva akkor elmegy "csajozni" több napra is esetleg és ha összetalálkozik egy másik hímmel abból verekedés és megsérülhet...akkor kutya is megölheti az autó elütheti,vagy csak vkinek megtetszik és haza viszi magának
egyébként tartsd ott is bent a házban, a macsek tudni fogja hogy mikor áll "készen" arra hogy kimenjen az új ismeretlenbe és kiváncsiskodjon felfedezze az új környéket azaz az udvart először csak kevés ideig legyen kint aztán egy kicsivel többet.Utána majd ő fog "bekéreckedni" ha már eleget volt kint...de ajánlom az ivartalanítást hogy téll ne menjen el a környékről!!
2012. aug. 13. 15:49
13/25 anonim válasza:
amúgy tényleg nem tudom sokan miért gyűlölik a macskákat, az felfoghatatlan nekem, hogy van valakinek kutyája, a macskát meg utálja. most vagy szeretem az állatokat vagy nem. múltkor egyik bentlakásos cicám is meghalt, neki krónikus veseelégtelensége volt. elaltatni vittem...ott ült az ölembe, ott sírtunk, hogy nem is tudja mi fog történni ma vele...erre egy kutyás nő a váróterembe megszólalt hogy mit bőgnek? egy macskával több vagy kevesebb kit érdekel? ...hát ha párom nem fog le széjjelvágtam volna
2012. aug. 13. 15:57
14/25 anonim válasza:
Nekem az összes meghalt kint, elég csúnya módokon, egy bentim volt, most nincs cicám de soha nem tartanám kint.
2012. aug. 13. 16:40
15/25 A kérdező kommentje:
ivartalanítva vannak. és ha az almot ki rakom a teraszra,akkor ha el kell végezniük a dolgukat,ki mennek és egyből be? nem fognak elfutni?
2012. aug. 13. 16:43
16/25 anonim válasza:
Ezt én sem tudtam sose felfogni,hogy lehet bántani egy jószágot..most mindegy hogy milyen állatról van szó...mindegyiknek vannak érzései!
Egy jó párral találkoztam akik mondták,hogy nem szeretik a macskákat és akkor megkérdezem tőlük,hogy miért-és azt mondják,hogy mert hullik a szőrük,dorombolnak és mert dörzsölődnek az emberhez...akkor ennyi erőből utálhatnák pl a kutyákat is mert nyáladzik vagy a lovat mert nyerít vagy mit tudjam én
Azt mondják hogy aki nem szereti a macskákat az gonosz ember
én egyszerűen imádom őket 14 macskám van és 12 kutyám
2012. aug. 13. 16:56
17/25 anonim válasza:
amennyi szeretetet ad egy macska, azt ritka más állat ad. mondhatnak akármit, nekem is van kutyám. de a macskáim...amikor jövök haza és belépek a házba....fut felém a pötyi és nekifutásból fel a nyakamba. ezt nem adja semmi más. őszinték, tiszták, nem mint az ember.
2012. aug. 13. 21:46
18/25 anonim válasza:
Én ha elköltözök kertes házba, fogok építeni egy kinti részt, amit ráccsal körülveszek, felül is.
Kb úgy kell elképzelni, mint a hiúzok az állatkertben.
Másnál még nem láttam ilyet, magamtól jött az ötlet, mert sajnos tudom, hogy egy kinti-benti macska általában 1-2éven belül "eltűnik".
Nekem megérnek ennyit a macskáim. Most lakásban vannak, 5 macska, de kertes házban azért szeretném, ha megismerkednének a természettel. Egy akkora területet kerítenék el, hol van fa, bokor, ki tudják szaladgálni magukat.
2012. aug. 13. 23:11
19/25 anonim válasza:
Nyakörvet semmiképp se felakad és ott pusztul a macska.Első hetekben legyenek bent először ismerjék meg az új lakást belülről szeressék meg.Aztán úgyis kimerészkednek majd de az először felügyeld őket.Vagy csak egyet engedj ki egyszerre.Vidd körben a kezedben a kertbe mutasd be neki rakd le szaglásszon körül.Aztán vidd vissza a házba.Hívd vissza ha az autóút felé menne,legyen nyitva a bejárati ajtó hogy szokja meg hogy bemenekülhet a biztonságos lakásba..De jobb ha nem hagyod elkószálni őket mert ha egész életükben lakásban voltak akkor nem tanulták meg azt amit a túlélő kinti macskák már ösztönből tudnak.Állatorvostól oltásokat szerez be nekik mert egészen új dolgokkal találkoznak majd megcsípheti,megehet majd bogarakat meg hasonló dolgokat amikre lehet nem alakult ki immunitásuk.Bolha irtó,riasztó cseppek amit a macska nyakára kell csöppenteni mindenképpen,rendszeresen kell mert a lakásba is behozzák az élősködőket.Sajnos benne van a pakliban hogy hülyeséget csinálnak ezért próbáld meg csak a kert köré szoktatni őket.
2012. aug. 14. 01:41
20/25 anonim válasza:
Nem lesz baj.Első 2 hétben tartsd a házban utána folyamatosan egy kicsi időre kiengedheted őket,persze felügyelettel.Először 5 utána 10 és így tovább,megfogják szokni!:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!