Lehet-e egy macskát lakásban tartani?
..Mármint persze, lehet, hiszen sokan tartják úgy, viszont arra lennék kíváncsi, hogy amennyiben én kertes házban lakom, de bent szeretném tartani a macskát, az megoldható lenne-e.
Eddig két gyönyörű kijáró (ivartalan) macskám volt, mindent megkaptak, nagyon jól kijöttem velük, de mindketten eltűntek körülbelül egy éven belül.Borzasztó rossz volt ezt átélni, mivel semmit nem tudhatok, hogy mi lett velük..messzire kóboroltak, elkapta őket egy kutya, esetleg valaki felkapta őket és hazavitte..
A következő macskámat (is) menhelyről hozom, valószínűleg a jövő héten már itt lehet, de őt már szeretném benti cicának nevelni.Tudom, jobb nekik a szabadság, de az előző két macskámnak csak jót akartam, hogy kiengedtem őket, mégis ez lett a vége..ezt szeretném elkerülni.Plusz pár év múlva külföldre költözöm, ahová szintén vinném magammal, és nem biztos, hogy kertes házba tudnék vele menni, jobb lenne, ha a benti életmódhoz szokna hozzá.
Megoldható ez anélkül, hogy depressziós lenne? Tippeknek is örülnék, hogy mi a teendő akkor, ha esetleg vágyakozna az udvarra, hogyan lehet lefoglalni? Miket érdemes tudnom a lakásban tartásról? (Az előző cicákkal hiába játszottam nagyon sokat, ha sok ideig voltak bent, akkor teljesen megőrültek.)
Akik azt mondanák, hogy így ne is tartsak macskát, azok kíméljenek.
A válaszokat előre is köszönöm!
Természetesen lehet megfelelő helyen.
Bekell oltani
kullancs és bolha ölő nyakörvet venni
mindennap átkell törölni a szőrét az esti sétákon
és persze almot és játékokat venni
Attól, hogy a házat körülvesz egy kert, attól még az is egy lakás. Ugyanúgy tarthatsz ott macskát, mint egy harmadik emeleti lakásban.
Azt azért vedd figyelembe, hogy nehéz dolgod lesz, nem azért mert a macska depressziós lesz, mert a lakásban tartott se lesz az, hanem mert mindíg csukva kell tartanos az ajtókat. Ez nem egyszerű. Van olyan ismerősöm, aki csak lakásban tarthatja a macskáját mert olyan allergiás. Nála kész zsiliprendszer van kiépítve, minden ajtón, ablakon extra fém szúnyoghálós szárny, hogy lehessen azért szellőztetni, de a macska se tudjon kimenni.
Tehát megoldható, de oda kell figyelni nagyon sok mindenre.
Köszönöm a választ!
Ezek mind megvannak..az oltásokról az előzőeknél is gondoskodtam, az alom, a kaparófa, a játékok, stb. pedig megmaradtak, hiszen az eddigi macskáim is sokat voltak bent, csak mellette szerettek kijárni.
Ne tartsd bukón az ablakot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Simán kimegy rajta a macska. Egy ismerősöm járt így, valami belső udvarra nézett az ablak, idegeskedett egy napot, mert máshol kereste, eszébe sem jutott, hogy a macska arrafelé tűnhetett el.
Nekem 2 macskám van lakásban, csak egyetlen ablakot tudok résnyire nyitva hagyni, mert azt lehet csak úgy kibiztosítani, hogy nem tudjanak kimenni. Szellőztetésnél bezárom őket vmelyik szobába, és addig szellőztetem az összes többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!