Ivartalanított kandúrnak milyen szárazeledelt vegyek?
Szerintem nem feltétlenül kell olyat venned- én nem értek egyet az ilyen-olyan fajta, benti-kinti,öreg,kicsi,nagy száj,szőrgombóc..stb marketing-tápokkal. Hülyeség. Az egér is egyforma minden cicának... Persze figyelni kell, hogy a vese és a húgykő ne alakuljon ki nála. Igyon sokat (víz, vagy konzerv, hús formájában).
Ajánlanám a gabonamentes tápokat, amikben sok az állati fehérje és alig van szénhidrát(gabona, kukorica)-mert hízásra hajlamosak. Az én kandúrom most lesz 3 éves, 2.5 éve ivartalan, nagyon jól tartja a súlyát, nem kövér. Orijen és acana tápokat eszik.Drágák, de a 2 cicának a 7 kg zsák min 3.5-4 hónapra elég.Olcsóbban jön ki összességében, mint más táp, az egészségről nem is beszélve.Ajánlom még Taste of the wild, Applaws,Natural & Delicious,esetleg Brit care.
A jó minőségű táp is csak minimálisan drágább a gyengénél, viszont kevesebb is elég belőle, így összességében mégsem drágább. Másrészt biztos lehetsz abban, hogy a cicád a legjobbat kapja.
A pH-értéket lejjebb vivő táp veszélyes is lehet. Ha ui. a cicának nincs hajlama a struvitra, akkor a mesterségesen elsavasított vizelet elősegíthati az oxalát kialakulását. Olvastam, hogy amióta széles körben, szupermarketekben kaphatók a Urinary típusú tápok (ezek mind savasítanak), drasztikusan megnőtt az oxalátos cicák száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!