Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy "mindennapos" macskát...

Egy "mindennapos" macskát lehet ivartalaníttatni?

Figyelt kérdés
Tegnap sétáltunk a kutyámmal, és láttam, hogy egy mozgó autóból kidobtak egy cicát. Szerencsétlen egy bokor alá futott, ott remegett. Hazavittem, de csak itthon vettem észre, hogy iszonyatosan nagy hasa van, 1-2 héten belül szülni fog. Valószínű, hogy ezért szabadultak meg tőle. Az lenne a kérdésem, hogy egy olyan macskát, aki bármelyik percben megszülhet, lehet ivartalanítani? Az állatorvosomat próbáltam felhívni, de ki van kapcsolva.
2012. júl. 2. 07:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az anyacicát megtartom, de egy egész almot nem tudnék eltartani. Van már egy kutyám, és 2 macskám. Ő a 3. cica. Felrakom majd a netre őket, de itt a környéken nem fogok találni nekik gazdát, az biztos. Amíg szopnak, addig nincs gond velük. De ilyen 3-4 hónaposan már nem tudnék ellátni ennyi állatot, anyagilag ez iszonyat megterhelő. Mindegy, majd megoldódik valahogy ez a dolog. Az utcára nem rakom ki őket, az biztos.
2012. júl. 2. 12:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Menj el az állatorvoshoz, és kérdezd meg ő mit javasol. Lehet, hogy nem is mindennapos, csak sok cica van benne, és az sem kizárt, hogy sérülés érte őket, amikor kidobták az autóból. Szóval egy vizsgálat mindenképp fontos lenne nekik, utána ha meghallgatod a doki véleményét (is) könnyebb lesz eldöntened, hogy mi a helyes út. Sajnos nálunk is lehetetlen cicáknak gazdit találni, de látom, azért vannak jobb helyek is. Remélem egyszer mi is eljutunk oda!
2012. júl. 2. 12:23
 13/20 anonim ***** válasza:

12-es:

Ha a cicamamának belső vérzése lenne, akkor az már látható lenne a viselkedésén, de természetesen az orvos szakvéleménye a cicamama egészségi állapotáról nem árthat. A magzatok megöléséről viszont nem biztos, hogy őneki kellene döntenie, hiszen ő anyagilag is érdekelt lehet a dologban.

Kilences:

"de ha lehetőség van rá, akkor ne is szülessenek meg."

Eddig OK, csak éppen nem mindegy, hogy egy gyerek azért nem születik meg, mert a pár "vigyázott", vagy azért, mert a magzatot 6 hónapos korában elküretelték. Talán érezni lehet a különbséget.

Tudod, azzal egyetértek én is, hogy a gazdátlan kiscicákat nem kellene szaporítani. De nagyon nem mindegy, milyen eszközzel éred ezt el. A cél nem szentesíti az eszközt, viszont a pokolba vezető út csupa jószándékkal van kikövezve.

2012. júl. 2. 12:49
 14/20 A kérdező kommentje:
Az a baj a dokival, hogy nem veszi fel a telefont. És nem tudom elvinni, mert mi egy másik városban lakunk, a doki szokott kijönni hozzánk bármi baj van. A barátom meg külföldön van, nála van a kocsi. A cicának nem esett semmi baja, eszik-iszik rendesen, játszik. Bár nehezen bírja a meleget. Nagyon barátságos kis cica amúgy, elvan a többi cicával, meg a kutyával is. Nem esett nagyot, amikor kidobták a kocsiból, a rémülete nagyobb volt.
2012. júl. 2. 12:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha ezek szerint megoldható, akkor tényleg várd meg, mire meglesznek a kiscicák, és az anyjuk elválasztja öket. Ha utána nem tudod másoknak adni (nem jelentkezik senki), akkor még mindig be tudod öket a menhelyre adni.
2012. júl. 2. 13:30
 16/20 A kérdező kommentje:
Ma délelőtt megszülettek a cicák, 3 darab. Előbb, mint hittem, de nem baj. Gyönyörűek. :) Remélem találok nekik gazdit.
2012. júl. 3. 14:45
 17/20 anonim ***** válasza:
Grat a cicamamának a kicsikhez, neked meg azért, mert nem hallgattál a kiscicákat elküreteltetni akarókra.
2012. júl. 3. 18:16
 18/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok, vigyázz rájuk nagyon! :) Nagyon sok honlap van, ahol meg tudod őket hirdetni, biztos találsz nekik gazdit, mert a kiscicák kapósabbak! :)
2012. júl. 3. 19:45
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Viszont adódott egy kis gond, amire eddig nem is gondoltam: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__3146143-ha-m..
2012. júl. 3. 20:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Gratulálok a kiscicákhoz!Látod a sors keze is benne volt hogy ne válassz rossz döntést.:)

A kutyust pedig próbált kint tartani a cicusokat pedig inkább bent.Naponta párszor engedd ki az anyát és bentre használj macskaalmot.

2012. júl. 13. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!