Hogyan neveljem le a macskát a rossz szokásairól?
Úristeeen!!!
Ez egy ösztön, a jelölés. Ezt nem lehet kinevelni belőle!
Nyugodtan töröld a válaszom, de IVARTALANÍTÁS!!!
Ide írhatom még 100x is!
Ez nem rossz szokás, ez ösztön. Megjelöli a területét, hogy más macska ne menjen oda. Amúgy már megválaszoltad a kérdést saját magadnak.
Mást nem tehetsz.....
Teljesen igaz, amit az előttem szólók írtak: ösztön - benne valószínűleg nagyon erős.
És sorry,de azt hiszem a te cicádnál már lehet, hogy az ivartalanítás sem használna, ivarérés előtt kellett volna még, ha nem tenyésztő vagy.. Ha meg csak hobbi cica, akkor előtte kellett volna utánanézni, olvasni, mivel jár a kandúr tartása.Hiába kinti-benti cica, a lakás is az ő területe, a ti tárgyaitok is, ezért jelöli meg. Előfordul egyébként nőstényeknél is, bár ritkábban.
Tegyük hozzá, nőstény cicáknál főleg ivarzás idején fordul elő.
Az előttem szólóknak tökéletesen igazuk van: erről nem tudod leszoktatni. Jelöl. Ráadásul nem rossz szokás, hanem teljesen természetes dolog.
De nem érted, hogy a tárgyak is az ő területét képezik. A lakás is az ő területe. Azt is bejelöli.
Ha nem viszed el ivartalanítani, meg is érdemled, hogy mindent összespricceljen.
Szerintem neked baj van a felfogásoddal.
Ne engedd be a lakásba, és akkor nem hiszi azt hogy az is az ő területe, és akkor nem fog jelölni!
Ha fedezésre akarod használni, mert nyilván azért nem ivartalaníttatod, akkor erre találták fel hormongátló injekciót. Beoltatod, és az durván egy 5-6 hónapra leállítja a hormon termelődést! És akkor nem fog jelölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!