Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a macskámmal?

Baranka kérdése:

Mit csináljak a macskámmal?

Figyelt kérdés
Sajnos valószínűleg meg kell válnom tőle. Ismerősök közül nem kell senkinek, menhelyen nem veszik be mert tele van, utcára nem rakhatom ki mert állatkínzás lenne ugyebár, lakásban nem tarthatom,mert gyerekem van és minden felé hullatja a szőrét meg büdős van tőle. Ha kint van a kertben akkor elszökik a régi lakásunkhoz (ott is piszkálnák a régi szomszédok:-( ). Mit tudtok tanácsolni mit csináljak vele?

2012. jún. 26. 13:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%

Senki nem lincsel meg azért, mert más véleményen vagy. Nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye.

"ha nekem gyerekem volna,akkor nehogy már a macska fontosabb legyen"

Ez nem vagy-vagy dolog. A világon sok százmillió gyerek nő(tt) fel úgy, hogy kutya vagy macska volt a családban már a gyerek kiskorában is. Mindez a fejlett nyugati országokban, USA-ban is. A macskabetegségek az egyetlen toxoplazmózis kivételével nem veszélyesek az emberre, az meg könnyen szűrhető, a terhes nőnek amúgy is szűretnie kell magát.

A titok abban áll, hogy takarítani kell a cica után (is), de hát a lakásban amúgy is van naponta takarítás, ahol kisgyerek van, nem igaz? (Meg ha nincs, akkor sem árt egy-egy gyors porszívózás pl. az előszobában, ahová behordjuk kintről a cipőnkön a koszt.)

"Igen is mindenféle betegségeket terjeszthet a macska pisi."

A BETEG macska terjeszthet betegségeket, ahogy a beteg ember is. Én még soha nem betegedtem meg macskától, viszont embertől annál gyakrabban (főleg influenza villamoson). Ha rendesen oltatjuk a cicát, akkor az csak olyasmitől betegedhet meg, amit az EMBER hord be a lakásba pl. a cipő talpán: leggyakrabban elporladt kutyapiszok, csövesek köpete és hasonlók.

2012. jún. 26. 13:55
 12/22 anonim ***** válasza:
13%

Nem utcára akarja a kérdező tenni a cicáját ,hanem megoldást keresni!!!Érthető ,hogy féli a kisbabáját.

Miről megy most akkor vita???

2012. jún. 26. 13:55
 13/22 anonim ***** válasza:
2012. jún. 26. 14:01
 14/22 anonim ***** válasza:
79%

11-es vagyok.

Még annyit, hogy sokkal gyakrabban betegedtünk meg attól is, hogy a gyerek az óvodából vagy iskolából hozott haza fertőzést.

A macska naponta többször tisztálkodik, az élete negyedét azzal tölti, a világon az egyik legtisztább állat. Sok ember még odáig sem jutott el, hogy pisilés vagy székelés után alul megmossa magát. Tegyétek a szívetekre a kezeteket: a családban hányan mossák le magukat "odalenn" WC-használat után? A legtöbb munkahelyen erre még lehetőség sincs.

De elég felszállni egy zsúfolt villamosra vagy buszra ahhoz, hogy fogalmunk legyen az emberek átlagos tisztaságáról. :( És magyarokról beszélek, akik annyira különbnek tartják magukat a magyarországi nem-magyaroktól.

2012. jún. 26. 14:04
 15/22 anonim ***** válasza:
72%

4! Nem hibáztatlak, mert sok tévhit terjeng a macskákról, de betegséget rátok semmit nem ragaszt az biztos. Amivel baj lehet az annyi, hogy nem szabad hagyni a gyereknek, hogy megegye a macska szart, vagy a macska szaros kezét dugdossa a szájába, de hát ezt épeszű ember nem hagyja, ha ez nem történik meg, mással nincs baj. De még ekkor sem biztos, hogy baja lesz belőle és toxoplazma-fertőzést is kaphat attól is, ha nincs rendesen megmosva az alma amit a kezébe adsz stb.. De egy lakásban tartott macskánál vajmi kevés a valószínűsége annak, hogy hirtelen toxoplazmát szed össze a szekrénytől és pont akkor keni ki szarral a száját a gyerek, mikor 1-2 napig a macska épp üríti.

Nem kell mindent elhinni, amit a kiskegyed ír..

2012. jún. 26. 14:11
 16/22 anonim ***** válasza:
64%
Nekem nem fontosabb a gyerek nem is akarok, a macska sokkal fontosabb számomra mint egy ordító kölök.
2012. jún. 26. 14:37
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

"inkább a gyerek mint a macska"vagy hogy írták sokan..

Ha én felelősséget vállalok egy macskáért vagy bármi állatért akkor nem rakom ki ha gyerekem lenne.

http://www.youtube.com/watch?v=9Nhz3xwCQpU&list=UUfOBMUmiZRF..

Már a minap linkeltem ezt...Világszerte sok gyerek állat mellett nől fel és nincs probléma.A probléma a mai szülőkben van.Ha büdös van a lakásban az a nem megfelelő higénia miatt van.Jó alom kell,macskát fésülni,ha kell füretni és takarítani,de feltételezem macska nélkül is megtörténik.Te tartzol felelősséggel élete végéig.Ha tudtad,hogy nem kell már mikor gyereked lesz akkor mért fogadtad be?Változtass a hozzáállásodon és minden problémád megoldódik!

2012. jún. 26. 14:41
 18/22 anonim ***** válasza:
79%
e szerint egy macska veszélyes a gyerekre, akkor a farmokon lévő gyerekek hogyan élték túl? A macskát tartsd meg oltasd be, féregtelenítesd rendszeresen, ivartalanítasd és semmi baj nem lesz sem neked sem a felnövekvő generációknak sem.
2012. jún. 26. 16:01
 19/22 anonim ***** válasza:
72%

Már rég bebizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akik állatok között nőnek fel, sokkal egészségesebbek, ellenállóbbak. Felelősségteljesek és gondoskodók, sokkal jobban szocializáltak, mint állat nélkül felnőtt gyerektársaik.

Az anyukának pedig nincs egyéb dolga, mint felelősen tartja az állatot (rendszeres oltások és parazitamentesítés, ivartalanítás) és tisztán. Nem nehéz…

2012. jún. 26. 16:17
 20/22 anonim ***** válasza:
71%
Egyetértek az utolsóval! Nem jobb attól h burokban nő fel...a széltől is óvott gyerekeket hamarabb ledönt egy kisebb betegség is, nagyobb hajlama lesz az allergiára, stb. A macskát ne engedd a gyerek szobába, szoktasd rá a kézmosásra, ne tegye közel az arcához, ne egye a szőrét,ürülékét, stb, rendszeres féreghajtás, bolhátlanítás...ennyi az egész :) sokkal gyengébb lenne az immunrendszerem, ha kiskorom óta nem vesznek körül állatok (főleg macskák), ebben biztos vagyok. Ésszerűen oda kell figyelni a higiéniára, akkor nem lesz gond, ahogy feljebb is írtam.
2012. jún. 26. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!