Az lehetséges, hogy ivartalanított cicám állvemhesség
tüneteit produkálja?
Szegény macska depresszióba esett,azért eszik többet,teljessen normális reakció.
2012. jún. 24. 16:12
2/18 A kérdező kommentje:
Depresszió? Miről beszélsz? Teljesen normális macska élete van, kertes házban lakunk, jön-megy, rengeteg cica van itt, tud velük játszani. Ha meg csak trollkodni próbálsz, azt tedd máshol, mert senki nem kíváncsi erre.
3/18 A kérdező kommentje:
Már több mint hónapja ivartalanítattuk, és nem ő az első macskám, aki átesett az ivartalanításon. Eddig teljesen rendben volt, semmi baja nem volt, rengeteget játszott, egerészett. Depressziós max akkor lehetne, ha egész nep be lenne zárva a lakásba. De kint van, és akkor jön be a házba, amikor akar.
4/18 A kérdező kommentje:
több mint hónapja= több mint 1 hónapja
Lehet rosszul ivartalanitotta az allatorvos es vemhes lett!
Erintsd meg a hasat,nem erzel-e benne mozgast?:)
2012. jún. 24. 16:47
Az ivartalanításnál elvileg kiveszik a méhét is. Ha az orvos lusta volt, akkor lehet, hogy csak a petefészket szedte ki, miközben a cica már friss vemhes volt. Kijárós cicánál nem biztos, hogy észreveszed, ha tüzel, mert kint "intézi el" a dolgot, a lakásban nem mindegyik nyervákol.
Szerintem mutasd meg egy másik állatorvosnak.
2012. jún. 24. 17:05
7/18 A kérdező kommentje:
Hát ez f@sza...."anyósom" vitte el a cicát a saját állatorvosához, mert én pár napot külföldön voltam. Nem hiszem el, hogy kifizettem 12 ezret, a semmiért! Holnap munka után viszem a saját dokimhoz. Ha kiderül, hogy a méhe bent van még, akkor megyek és visszakérem a pénzt a másik orvostól. Számla van a műtétről, úgyhogy nem hagyom ezt annyiban.
Amit írtam, az csak egy lehetőség, egyáltalán nem biztos.
Ha tényleg vemhes, akkor lehet, az orvos felajánlja a magzatok "túlaltatását". Te felelősen cselekedtél, mivel időben ivartalaníttattad a cicát. Nem a te hibád, de ha már így alakult, akkor inkább hagyd megszületni és élni a kicsiket. Több kiscica már úgysem lesz.
2012. jún. 24. 17:32
9/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem biztos, csak aggódom érte. A saját állatorvosomban bízom, de ő most nincs itthon. Az a baj, hogy ha megszületnek a kicsik, én nem tudok mit kezdeni velük. Így is rengeteg kóbor macska van itt a környéken, az enyémet is úgy fogadtam be, egy dobozva volt kirakva az út szélére, pár hetesen. És ingyen se kell nagyon macska senkinek, a legtöbb próbál megszabadulni tőlük, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. :( Én reménykedem, hogy nincsenek benne cicák. Keménynek kemény a hasa, de mozgást nem érzékelek benne.
10/18 A kérdező kommentje:
Reményeim szerint holnap már itthon lesz az állatorvosunk. Legalábbis ezt mondta. Nincs valami jól a cicám, szerintem fáj a hasa.
Kapcsolódó kérdések: