Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elgázolták az egyik cicámat....

Borcsi02 kérdése:

Elgázolták az egyik cicámat. Megőrülök, annyira fáj. Szerintetek a testvére utána fog menni keresni, esetleg elkóborol?

Figyelt kérdés
Olyan árvának tűnik szegényke,szerintem ő még jobban szenved,pedig lehet,nem is tudja hova lett az,akivel eddig egész életükben sülve-főve együtt voltak..Keservesen nyávog,csak keresi a helyét. Attól félek,hogy a világ végéig menne,csak hogy megtalálja..:(..
2012. jún. 15. 20:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Alakulgatnak a dolgok,közben elindítottam itt egy másik kérdést azzal kapcsolatban,hogy hozzak-e a cicám mellé új társat,és elég sok hozzászólást,tanácsot kaptam szerencsére. (bocs,ha te is olvastad azt a kérdést,én meg itt magyarázom,hogy mi volt:),de nem látom,hogy kinek mi a felhasználóneve)..Tegnapelőtt rászántam magam,hogy hozok mellé egy kiscicát,és végül kettőt is hoztunk,kis 6 heteseket. Még nem igazán megy az összeszokás,de bíztatnak,hogy menni fog. A pórázon kikötős dolog sem igazán jött be,próbáltam azt is,de katasztrófa volt.Felhívták a figyelmem,hogy jó megoldás lehet az ún. láthatatlan macskakerítés,ami megakadályozza őket,hogy kimenjenek a kertből,de mégsem kell lakásban tartanom.Most éppen azt intézem,hogy valahonnan gyorsan megszerezzem rá a pénzt,mert nagyon drága.Nem tudom,mikorra jön össze,de addig nem nyugszom meg.Addig is azt csinálom,hogy reggel,amíg forgalmas az út,nem engedem ki úgy,ahogy eddig,csak később,és megyek utána,hogy melyik irányba megy,de persze meglóg előlem.Aztán,mikor hazajön,már bent tartom.Valamennyit muszáj kiengednem,mert meg van bolondulva,persze lehet,hogy ez butaság,és bent kéne maradnia. Eddig szerencsére nem láttam az út felé menni.De ez sem biztos megoldás sajnos! Látszik rajta amúgy,hogy hiányzik neki a kis testvérkéje,és nekünk is nagyon hiányzik,de már nem szeretnék egész nap csak sírni,össze kell szednem magam.Az idő biztosan segít ezen majd egyszer..:(
2012. jún. 19. 08:37
 12/18 Fenyvesi Imre válasza:
Nagyon sajnálom :'( Az én cicám remegett és eltünt 2 napja nemjött vissza szerintetek visszajön?És bocsi hogy ide irtam!
2013. szept. 16. 06:45
 13/18 Knapp válasza:

Tegnap reggel találtuk meg a közeli kereszteződésnél a 9 éves cicánk élettelen testét... Az út mellett feküdt, autó gázolhatta el.

Sokáig lakásban tartottuk, majd két és fél évvel ezelőtt kertes házba költöztünk és bár csak folyamatosan akartuk kiszoktatni őt és a másik macskánkat, sikerült kifeszítenie egyik éjszaka a fejével a redőnyt és meglógott!

Akkor 10 nap után jött haza és utána már nem is akartuk bezárni, mivel választott: minket ÉS a szabadságot.

Azóta ki-be járt télen-nyáron, amikor csak akart és szerintem szép élete volt.

Most persze azon jár a fejünk, hogy mit csinálhattunk volna másként, de tudomásul kell vennünk, hogy nem vagyunk élet-halál urai!

És ahogyan mi sem választanánk az élethosszig tartó börtönt a bizonytalan ideig tartó teljes szabadság helyett, így a cicáink sem.

Ezt tiszteletben kell tartani, még ha el is veszíthetjük akit nagyon szeretünk...

2013. szept. 18. 00:00
 14/18 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom mindkét cicát, és bocs, hogy én is csak most írok, rég nem jártam erre.

Meglett végül az eltűnt, remegő cica? Remélem, igen!!

Legutolsó válaszoló, olyan szépen fogalmaztad meg az érzéseid, valahol mindnyájan, akik kockáztatunk a kijárós cicatartással, így vagyunk ezzel azt hiszem, ami egy élőlény szabadságát illeti. Bár igazából túl sok választásunk sincs, ha már belekerültünk abba a helyzetbe, hogy kiengedjük a cicáinkat. Érthető, hogy nincs olyan macska, aki egyszer megízlelte a szabad élet örömét, és utána boldogan folytatja bezárva az életét. Bár lehet, hogy van.. De eleve kijárósnak nevelt cicánál még súlyosabb, ha az ember lakásba akarja kényszeríteni. Nagyon durva egyébként, hogy az első szökésnél 10 napra eltűnt. Én biztos kikészültem volna, és megfogadom, hogy soha többet nem mehet. Bár azt is megfogadtam akkoriban, mikor ezt a kérdést indítottam, hogy benti macskát csinálok a megmaradt cicámból, mégsem tettem így. Most már 3 cicáért aggódom napi szinten, és bevallom, várom a hideget és a havat idén is, mert tudom, akkor többet vannak itthon. 9 év nagyon szép kor egy kijárós cicának, és biztosan szép élete volt! Annyit kérdezhetnék, hogy ivartalanított cica volt-e? (bár feltételezem, hogy igen, ennyi idősen) És fiú vagy lány? Csak azért érdekel, mert aggódásból eredően próbálok béna "statisztikákat" felállítani arra nézve, hogy a cicákat milyen szempontból fenyegeti nagyobb veszély... Például a szomszédunknak idén tavasszal és nyáron mindkét ivaros kandúrját elütötték, alig egy évesek voltak, mentek, mint a vaklégy, és ez csak alátámasztja azt, ami tény, hogy az ivaros kandúrok jóval óvatlanabbak, mint az ivartalanított lány cicák.

2013. okt. 8. 15:52
 15/18 anonim ***** válasza:

Örülök hogy jobban vagy és a cicák is

Én nem váálalom be mégegyszer a kijáros cicust csak ha vidéken leszek mert itt pesten nem lehet ...most szobacicóink vannak 3 db :)

2013. okt. 8. 22:13
 16/18 anonim ***** válasza:
Kandúrt is ivartalanits szerintem
2013. okt. 8. 22:14
 17/18 anonim válasza:
Sajnos a mi fekete nőstény cicánkat is elgázolták 1,5 hete este. 5 hónapos volt, 4 hetesen találtam az utcán, azt sem tudom, hogy került ide, tele volt kullanccsal. A legjobban az fáj a hiányán, és az értelmetlen, szörnyű halálán kívül, hogy még arról sem vagyok meggyőződve, hogy véletlen baleset történt. Az előttünk lévő fekvő rendőr után néhány méterre történt, 30 km-es sebességkorlátozású utcán, a nyakába még fényvisszaverő nyakörvet is tettem, hogy védjem. A gyerekeimnek is nagyon hiányzik. Több ismerősöm is mondta, hogy szándékosan ütötték el a macskáját - volt, aki még szemtanúja is volt. Sajnos nagyon sok a kegyetlen, kiégett ember, akinek a pusztításon kívül már semmi nem tud örömet okozni, és sajnálja mástól, hogy szeretni tud - akár csak egy kis állatot is. Kívánnék az ilyen "embereknek" hasonló lelki fájdalmat, de tudom, hogy ilyen mély érzésekre úgysem lennének képesek. Azt gondolom, nekünk most jó ideig nem kell újabb cica - nem szeretném hasonló sorsnak kitenni.
2013. okt. 9. 22:28
 18/18 A kérdező kommentje:

Persze, nyilván kandúroknál még nagyobb jelentősége van az ivartalanításnak, ha lenne fiú cicám, őt is megműttettem volna már rég, a jelenlegi cicáim mind lányok, túl ezen a beavatkozáson. Nem mondom, hogy ettől teljesen biztonságban érzem őket, de sokat számít.

Hihetetlen dilemma egyébként, hogy az ember hol érzi biztonságban a cicáját, ami a környéket illeti, én is azt gondolom, hogy csoda olyan helyet találni, ahol minden adott a biztonsághoz egy kijárós cicának. Budapesten tényleg nem egyszerű, sokszor eszembe jut, hova-merre kellene költözni (nem mintha most megtehetném), ilyen szempontból már mindent a cicáknak vetek alá, hogy hol lenne nekik a legjobb, bár mindenhol előfordulhat agresszív kutyás vagy kutyamentes szomszéd, bármi lehet.

Én csak hallomásból ismerek sztorikat arról, hogy milyen szemetek tudnak lenni az autósok cicákkal, bele sem merek gondolni, a véleményem pedig inkább nem írom le, mert nem szalonképes. Undorító, hogy valakik képtelenek tisztelni és értékként tekinteni egy másik ártatlan kis lény életét.

Minden elismerésem azoké, akik lakásba tudtak szoktatni cicát, pláne kertes házban, én erre képtelen voltam, az egyik cicám épp kezelés alatt áll, és még csak 2 napja tart a kötelező egy hetes kényszer bezártsága itthon, de már most majd megszakad érte a szívem.

2013. okt. 10. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!