A cicám szőnyegre piszkol, mindkét félét. Miért lehet?
Kb. 3 éve van nálunk, 1 éves sem volt akkor...
Elkezdtük a szobatisztaságra szoktatást, beleteszem alomba, megkapargatom a mancsával a homokot - mivel az alomba bele sem lép - és kész is.
Szépen végezte a dolgát kb egy évig.
Nade nemsoká elkezdett a szőnyegre pisilni. Miért, fogalmam sincs. Aztán egy idő múlva már rá is kaksizott, ezt sem tudom miért.
A WC-je egy ajtó mellett van, úm. rányílik az alomra az ajtó. Látjuk ha "ül" akkor nem nyitjuk az ajtót, megvárjuk míg végez, tehát nem hinném hogy megilyedt tőle.
A gépnél ülök bal oldalamnál van a WC-je. Lehet hogy az zavarta meg hogy "közel vagyok"? Rossz helyen volna?
A kérdésem: mitől kezdhette el ezt a szőnyegre piszkolást, és hogy tudnám visszaszoktatni az alomba?
Nem kandúr a cicád?
Ha nincs ivartalintva hajlamosak az ilyesmire
Eddig megengedted, asziszi helyénvaló.
Valamint: érzi a szőnyegen a szagot (te nem)
Ki kell spéci szerrel tisztítani(állatbolt( és citromlével bedörzsölni. Az is lehet, hogy ilyenkor megsértődött és bosszút áll. Büntetni kell, ha megteszi.
De nem durván, mert az meg ront.
A homok szinte azonnal ki van cserélve ha van benne valami. Persze ha itthon vagyunk.
De érdekes módon - ami nekem is az ötletet adja - csak olyankor piszkol máshova ha itthon vagyunk, ha senki sincs a házban, akkor mindig tudja hol a piszok helye.
Innen gondolom hogy szégyellős...
A cica nagy valószínűséggel nem beteg, nemrég volt állatorvos.
A macsek kandúr, nincs ivartalanítva.
A cica-riasztó spray nem vált be érdekes módon próbáltuk, fújtunk amennyit kellett, a spray sem romlott el, érdekes de rá sem hederít.
Mennyit foglalkozunk vele... hát ez egy jó kérdés.
Általában vagy szunyál, ablakban nézelődik.
Ha alszik akkor mndhatni óránként "ránézünk" cirógatjuk, simogatjuk stb... szóval szerintem tudja hogy szeretjük mert egyáltalán nem "mutatja" hogy egyedül érzi magát.
Eddig megengedtem... szerintem nem.
Mindig ha eltévesztette az alom-számot :) nem pereltük meg nagyon. Nem mentünk el addig hogy fújjon ránk...
Nekem arra gondolok hogy szégyellős...
Nos, szinte szóról szóra az van amit írtál.
A homok szinte muszály ennél a macskánál mert a "bolti alomba" bele sem lép...
A homok udvarról van, de takart vödörből. Másik macska nem is tudna belepiszkolni.
A homok azonnal cserélve van akár kis- akár nagy dolgot végzett... ha a homokba csinálta.
Ezt nem gondoltam hogy az baj ha kiabálunk.
Nem konkrétan a macskára, mert ő tudja hogy rosszat csinált, elbújik, nem is látjuk, és mérgünkben kiabálunk... mert elég gáz dolog.
De akkor erre figyelünk, köszönöm a tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!