Háyn hetes vagy hónapos kortól lehet a macskákat ivartalanítani?
Igaz, de nem minden orvos csinálja. Ez inkább külföldön, nyugaton bevett gyakorlat, én olyan orvosnál láttam, hogy ilyen piciket is vállal, aki kint is praktizált.
Állítólag sokkal jobb így, a fejlődésével nem lesz gond, és ezek a picurkák néhány óra múlva már kergetőznek a többiekkel, sokkal gyorsabban rendbe jönnek.
Mi egyszerű, idősebb orvosnál voltunk, ő is megcsinálta még a teljes érettsége előtt, olyan öt hónapos korában a fiút, nem kellett kivárni, hogy rájöjjön a csajozhatnék.
Olyan orvos is van, aki azt mondja csak miután ivarérett lett akkor lehet ivartalanítani, ami hülyeség, mert a sokkal nagyobb többség szerint, pont hogy még előtte ajánlott, mert akkor biztosan nem alakulnak ki rossz szokások.
Nahát, a 6 hetes már egy kicsit kemény. Én biztos nem vinném a macskámat ennyi idősen. Szegényeknek épp elég az elválasztással és az új, szilárd kajákkal foglalkozniuk, nemhogy még megbolygassák a kicsi, fejlődő szervezetüket, aminek szerintem semmi szüksége beavatkozásra. Minimum 5 hónapot várnék.
Egyébként meg majdnem minden orvos más elveket tart szem előtt. Egyesek még azt is mondják, hogy milyen jó lesz, ha egyszer lekölykezik a nőstény cica, és ha utána csinálják meg az ivartalanító műtétet, kicsit nyugodtabb, barátságosabb lesz. Ebben egyébként lehet valami. Van olyan orvos, aki a fél évet megváratja a gazdival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!