Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Könyebb egy macska tenyésztésb...

Könyebb egy macska tenyésztésbe kezdeni, mitha kutya tenyésztésre adnám a fejem?

Figyelt kérdés

Van majdnem egy egy hektáros területünk, s eddig mindig voltak cicáink is amik sima házi cicák voltak.

A szüleim gondolkodnak egy tenyésztésről, amit már vagy 4 éve bújnak az interneten, voltunk kiálításon is, beszéltünk is tenyésztőkkel, egy szóval nem a pénz miatt szeretnék csinálni, hanem a cicákért amiket szinte családként tisztelnek, s törekednek arra, hogy minnél szebb cicák lehessenek amik megfelelnek a fajta standartnek.

A kérdés az, hogy én kiskutyákat szeretnék, de ők cicát. (A fajta még nincs eldöntve cicában. ) Hogyan kéne döntenem? Nem rajongok a cicákért, de szerintem a kutya hűségesebb, barátságos és lehet vele játszani.

A másik kérdés, hogy tényleg ólcsóbb a cica, mint a kitya?

Szeretnék rendes válaszokat s nem negatívumokat.

2012. máj. 27. 11:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
fajtótól függ. Azért pl egy jó main coonért is elkérnek 200 ezret, ahogy egy jó kutyáért is.
2012. máj. 27. 11:19
 2/14 A kérdező kommentje:

- kitya + kutya

bocsi félre írtam

2012. máj. 27. 11:19
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszodat, én a fenn tartásukra értem az olcsóbbat. Eledel, játékok, orvos,
2012. máj. 27. 11:20
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha a szüleid 4 éve a macskatenyésztésre gyúrnak, akkor jobb, ha szokod a gondolatot, hogy ez már el van döntve és macska lesz.

Nyilván mivel a mcska kisebb a legtöbb kutyafajtánál, így alapból olcsóbb valamivel - aztán persze nyilván lehet ebbe is beleölni a pénzt vakulásig.

2012. máj. 27. 11:22
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem olcsóbb a macska,mivel kevesebbet eszik.A tesómnak két sziámija van,és naponta 1-2 alutasakost esznek meg együtt+szárazat.Játékot nem fontos venni,a macskák nagyon szeretnek papírgalacsinnal,kupakkal stb. játszani.A védőoltások ára minden rendelőben más.
2012. máj. 27. 12:36
 6/14 anonim ***** válasza:
A kettő nem zárja ki egymást, én ismerek kutya-macska tenyésztőket is, nyilván nem egyszerre kezdték ők sem. Ez már csak azért is hasznos, mert a nálatok született kölykök kutyával/macskával is találkoztak már, az új otthonukba így könnyebb lesz beilleszkedniük, ha a család szintén mindkét házikedvencet tartja. Ez sokaknak fontos szempont.
2012. máj. 27. 12:46
 7/14 anonim ***** válasza:

Én azt a részét nem értem, hogy hogyan kellene döntened NEKED? Miben van neked itt döntési jogod? Hány éves vagy? Gondolom a szüleid a főnökök, övék a ház, a telek, ők akarnak macskát tenyészteni, ők fogják kiválasztani a fajtát és ők fognak gondoskodni róluk. Mi ebben a te szereped? Attól neked lehet egy kutyád, de a kutyatenyésztés már más tészta. Nyilván, ha a szüleid a macskákat szeretik, akkor macskákat fognak tenyészteni. Nekik semmi közük a kutyákhoz.

Mit tudnál Te tenni? Elkezded őket győzködni, hogy hé anyu, tudom, hogy imádod a macskákat és régi álmod a macskatenyésztés, és jártál már egy csomó kiállításon, de figyelj már, én utálom a macskákat, inkább kutyapárti vagyok, úgyhogy ha már tenyésztés, legyen inkább kutya...? Ez nem így működik. Ha nem értenek a kutyákhoz, hogyan tenyészthetnének kutyát? Attól, hogy te szereted őket az sem egyenlő még a hozzáértéssel. Ami pl a szüleid részéről megvan a macskák irányába.

2012. máj. 27. 13:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül olcsóbb a macskatenyésztés. Lehet olcsóbb az eltartásuk, de kezdőtőke hozzájuk is nagyon nagy kell. Mert pl kutyáknál van olyan aki csinál kinti kennelt és ott alszanak a kutyái. Macskáknál viszont bentit szoktak inkább csinálni, saját helyiséget alakítanak ki nekik, mindenféle berendezéssel, amin mászkálhatnak, élesíthetik a körmüket. A tenyésztett cicák soha sem kinti, még csak nem is nagyon kinti-benti cicák, kizárólag benti.
2012. máj. 27. 13:12
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem értem a hektáros területet ha a cicákba gondolkodnak a szüleid.Mint macskatenyésztő írok és hidd el,hogy nagyon nem olcsó hobbi ez.Tenyészállatok megvétele,ha jó macskát akarsz jó vérvonallal az fajtától függően 1200 eurotól a csillagos ég.Oltások az mondjuk alap nem számolom.Tesztek egy cicánál 20 ezer ft+ amik még az adott fajtának kellenek.Kaja az maximálisan a legjobb minőség és függ a fogyasztás a létszámtól is.Kiállítások ami egy hétvége külföldön 100 ezer kb.

Van kutyám és nekem ugyanannyiban van mint egy cica.Ő is eszik és oltatni kell ha baj van akkor műtét stb..

Szerintem ugyanannyi a ráfordított összeg,de a kutyákat talán többen keresik.Macskáért az emberek nem szeretnek pénzt kiadni.

Miután a szüleid erre készülnek nem kevés ideje így én nem értem,hogy te min gondolkodsz?

2012. máj. 27. 15:29
 10/14 A kérdező kommentje:

A hektáros területett azért írtam, mert a kutyának lenne helye mozogni.

Azért kéne döntenem mert az én véleményemet is kikérdezték, s nem szeretnék önző lenni velük szemben. S emiatt nem érteem ha ilyen drága a tenyésztés miért ne lehetne kutyánk is?

11 éves vagyok.

2012. máj. 27. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!