Miért van az, hogy szinte mindenhol fajtatiszta kutyák vannak, de a macskából jó a sima házi macska is?
A kutyáknál a legtöbb fajta különbözöik méretben, jellemben egymástól. Kutyusoknál nézni kell a mozgás, hely és ételigényt is. Egy tacsi kevesebbet eszik, mint egy bernáthegyi. A vizsla több mozgást igényel, mint egy westie.
A macskáknál nem igazán vannak ilyen különbözőségek.
Viszont nem minden fajtatiszta-kinézetű kutya igazából is fajtatiszta. Barátnőmnek pumi-pulija van, de lehetne mondani rá, hogy fajtatiszta. Sok kutyusra rá lehet mondani messziről, hogy tacsi vagy labrador, de ha közelebbről megnézed, látszik rajta, hogy keverék.
# 3/5 Időpont tegnap 21:31
Jól írta...már már úgy értelmezhető,hogy a macska jellemtelen...de nem is baj,mert ez kb így is igaz.
Akinek van macskája az tudja, hogy egyik sem jellemtelen. Nekem 3 macskám van és mind más-más. Pedig mind keverék és rokon egymással.
A kutyánál ki vannak képezve kül. dolgokra: öv, agility, öleb, vadászkutya stb. A macskáknál ilyen nincs, de attólmég nem ugyanolyanok!
A kutyáknál tényleg több a fajta beli különbségek.
Nézzünk két híres kutyát, akit a tévében is láthatunk.
Rex felügyelő ő németjuhász, régen terelő kutya volt, most meg mindenhol kiképzik őket. Rendőrség, nyomozók, stb.
A másik a Lassie. Ő egy skót juhász de valljuk be, nem való házörzőnek. A külső jegyeik is teljesen más. Ő törékeny, hosszú szőrű és szép is, míg a németjuhász nagyobb, több színben van, és izomzatilag is sokkal feljetteb.
A macskáknál viszont azonos méretek vannak. Nincsen "tacskó macska ami hosszú test, rövid láb" ( tudom, hogy vannak, de szerintem azok genetikailag lettek olyanok).
A szín mintázatban minden fajtánál azonos. Van a whiskas cica, abból is a barnásabb jegyű, mint egy sima cirmos házi cica de nagyobb foltokkal.
Egy Maine coon nagyobb szőrű mint egy perzsa, de a színe lehet a fehértól a feketéig, vörösig, barnáig egyszóval mindenben.
Így szerintem a cica nem jellemtelen mert vannak különböző cicák is, de ott szerintem nem olyan nagy a látszatbeli külömbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!