S. O. S. Kiscicák születtek nálunk és most a gazdájuk el akarja tenni őket láb alól?!
Kb fél éve költöztem le vidékre a páromhoz, nekünk is van 3 cicánk (mind a három ivartalanított). Hamar összebarátkoztam a szomszédasszonnyal, mert neki is vannak cicái, eddig úgy is gondoltam, hogy nagy cicabarát. Amúgy tényleg kedves asszony, sokat segített nekem kezdetben, de most nagyon nem értek vele egyet...
Van 2 cicája, egy kandúr és egy nőstény. Mondtam, vigye el őket ivartalanítani, de azt mondta, ő erre nem költ, szerinte felesleges. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy miért fontos, de mindig az lett a vége, hogy "falun ez nem így megy, egyszer majd megértem én is". Végül persze a nőstény vemhes lett. Tegnapelőtt megszülettek a kiscicák, a szomszéd pedig áthívott, hogy nézzem meg őket. Nagyon helyesek, 3 kölyök született, két trikolor és egy fekete-fehér.
Megkérdeztem, mihez kezd velük, mire azt mondta, hogy hát mégis mit gondolok, természetesen az összes cicát földhöz vágja, csak egyet hagy meg, nehogy a mamacica emlői begyulladjanak. Azt hittem, hanyatt esem! :O
Mondtam neki, hogy ne tegye, inkább segítek a kicsiknek gazdit találni, sőt, ha kell, még én is vállalok egy kölyköt a saját 3 cicám mellé, de azt mondja, hagyjam a csudába, nem ér annyit az egész, jövőre úgyis lesznek újak. Ha annyira akarok, majd abból vihetek. Felajánlottam neki, hogy ha gondolja, nem lesz több kismacska, még a mamacicának is vállalom az ivartalanítási költségét, de azt sem akarja.
Fél órán keresztül könyörögtem neki, hogy hagyja meg a kölyköket, majd én megoldom az elhelyezésüket, de hajthatatlan.
Azt mondta, ha hétvégén hazajön a férje, majd ő "elintézi" a kicsiket!
Tehetnék valamit? :S
Annyira szeretnék segíteni a kicsiken. Nem igazságos, hogy 3 közül 2 kölyök elpusztuljunk, az emberi butaság miatt. Mit csináljak? :S
Az az igazság, hogy megtartani én se tudnám az összes cicát, mivel már nálunk is lakik 3 macska (és ez nagyon nagy áldozat a párom részéről, mert ő alapvetően kutyás, és nem rajong túlzottan a macskákért, csakis az én kedvemért engedi meg őket), de ezen kívül van 2 kutyánk is, meg persze a baromfiak, a disznók, 2 ló, 3 tehén, jaj, felsorolni se tudom, hány állatról kell itt gondoskodnunk. Még új vagyok vidéken, én is csak most tanulok bele ezekbe a dolgokba. Nem panaszképpen mondom, csak tényleg sok. Ettől függetlenül is vállalnám persze, hogy segítek gazdit keresni a kiscicáknak, az ivartalanítást is kifizetném, de magamhoz venni nem tudnám az egész családot.
Ellopni pedig azért nem merném a macskát kölyköstül-mindenestül, mert félek, hogy a mamacica magára hagyná a kicsiket, ha én most megbolygatnám az almot, és átcipelném az egész pereputtyot a mi házunkhoz. Megzavarodna az anyuka és talán végleg eldobná a kicsiket. Arra pedig sajnos már nincs energiám ennyi háziállat mellett, hogy még 3 éhes kismacskához is 2 óránként felkeljek etetni.
De valamit biztos lehetne tenni értük. Megpróbálok beszélni a férjjel, de sajnos nekem is egyre inkább az a tapasztalatom, amit az egyik korábbi hozzászóló is írt: hogy a vidéki mentalitás szerint sajnos a macska csak "fogyóeszköz" és mindig lesz másik. :(
Ma átlestem a szomszédhoz, de a doboz, ahová a mamacica megellett, már üres volt... két dologra tudok csak gondolni, az egyik (és remélem, így is van), hogy talán a mama elköltöztette a kicsiket. Ha így van, remélem, addig elő sem hozza őket, míg nem elég nagyok.
A másik ötletemet le se merem írni... :S :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!