Egyik kiscicám miért az ágyunkba pisil?
Vesehomok, vesekő, húgykő, vagy hasonló még nem valószínű kölyökcicánál.
De a "felfázás" lehetséges. Azért írom idézőjelben, mert ők igazából nem felfáznak, hanem begyullad a húgyhólyagjuk. Csak ztért nevezik így, mert hasonló tünteket okoz, mint az embereknél a felfázás.
Sajnos túl sokat tudok a témáról, mert az egyik cicám húgyköves, a másiknak pedig fél éves rendszerességgel hólyaggyulladása van... :(
Ezt onnan ismered fel, ha a cica nem mindig rendes bő vizeletet ereszt, hanem itt-ott apró pisipöttyöket hagy. A sok próbálkozás közben meg néha ugye jön a rendes pisi is. Emellett azért alomra is el szoktak menni, a nagy dolgot ott intézik.
Ha simán csak az ágyrapisil, arra ötletem sincs mi lehet. Fura, mert az anyukájától, meg a testvéreitől nem ezt látja. Lehet hogy érdemes megkérdezni egy dokit.
Én is egyet értek az előttem szólóakkal.
1.) Betegség
2.) Még nem szokott alomra
3.) Lehet, hogy még olyan kicsi, hogy nem tudja magát "kontrollálni"
Légy türelemmel,menni fog neki is az alomba járás :)Ha rajtakapod akkor rakd bele az alomba!Ami j dolog még,hogy az alomtálba mindig legyen egy kis pisi,hogy érezze,hogy oda kell végeznie a dolgát.Ha kell akkor helyezz több alomtálat el a helyükön.
Mennyi idősek a picik?
Aki vesehomokot meg vesekővet írt annak gratulálok ugyanis egy éppen szocializáció alatt lévő kölyökről van szó ahogy olvasható a kérdésben is.
Az enyém ugyan nem az ágyba, de sokmindent összepisilt. Kis időbe tellett, amíg rájöttem:
Így jelezte, hogy neki már nem felel meg az alom minősége - cseréljem komplett.
Azóta már én is tudom, mikortól nem felel meg a minőség, és amióta automatikusan cserélem megszűnt a pisiprobléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!