A macska mikor alszik? Hány órától hjány óráig?
Nem nagyon van ilyen, össze-vissza alszanak, napközben is, meg este is. Az enyémek mondjuk éjszaka aktívabbak. Reggel viszont mindig várják már, hogy felkeljek.
2012. máj. 1. 14:49
egész nap alszanak....aztán ha egyszer megy enni kapd el és akkor fésüld meg :)
2012. máj. 1. 14:50
3/11 anonim válasza:
Mikor te felkelsz reggel, a cica már ébren lesz, mert várja az ennivalót. Ha egy picit előbb kelsz fel, mint szoktál, akkor ki tudod fésülni a szőrét reggeli előtt.
2012. máj. 1. 14:51
Nekem exo perzsám van!
Általában megszokja a te biológiai órádat, és ahhoz fog igazodni.
Ha kicsi perzsa cicát kapsz, akkor minden nap fésüld, hogy szokja a fésülést, mert ha kis korában nem szokatod rá, utána, összefilcesedik a szőre, és kész!
Az biztos, hogy nagyon sok odafigyelést igényel a bundája.
És a szemét is napi 2x meg kell törölni neki bór vizes vatta koronggal, ha nyomott orrú lesz.
2012. máj. 1. 15:05
5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Hát volt már 1 házi cicám és már korán reggel nyávog,hogy adjak már neki kaját,de ugye házi cicátnem kell dfésülni de perzsáét napnta töbször is de hát az iskolának 5-kor van vge ki tudna rá vigyázni!:)
Változó, szoktatás kérdése. Az enyémek kb reggel hatkor kelnek, kilencig fent vannak, este hatig alszanak, majd tizenegykor lefekszenek aludni, majd reggel hatkor megint kelnek.... És így tovább.
Napközben az alvós időszakokban is felkelnek néha egy kicsit, de kb csak annyira hogy átmenjenek az egyik helyről a másikra aludni. Éjszaka egyáltalán ne kelnek fel, max átfordulnak a másik oldalukra. :)
Nem lehet olyan korán kelni, hogy hamarabb fent legyél mint a cica. Amint észreveszi az első ébredező mozdulataidat, már ott is lesz melletted, és segít a felkelésben. :)
2012. máj. 1. 16:01
7/11 anonim válasza:
az én cicusom míg külön aludt, akkor már 3, de legkésőbb 5 órakor ébresztett minket, hogy éhes és unatkozik. mióta velem alszik, azóta ugy alszik mint én, akkor fekszik le amikor én, ha 7kor kelek 7kor kel, ha 10kor kelek, akkor ő is 10kor :)
2012. máj. 1. 18:07
A macskák korán reggel kelnek, kérik az ennivalót. Az enyém is perzsa volt anno (meghalt). Ő reggeltől kora estig mindig valahol aludt. Néha tanáltam valahol. Délután, este kérte az ennivalót, akkor hízelgett. ilyenkor mód volt rá, hogy kifésüljem
2012. máj. 1. 18:59
Valójában nem mindig alszanak, mikor úgy néz ki :) Sokszor csak szundikálnak félálomban, vagy mm-nyire nyitott szemmel lesik a környezetet. Meg tudod majd különböztetni ezeket. Enyém pl. akkor alszik mélyen, ha látom, hogy a farka lazán fekszik mellette. Vagy éppen horkol :)
2012. máj. 1. 21:26
10/11 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: