A nosteny macska ivartalanitasa utan normalis (3 ora utan) hogy meg nem ebredt fel, alszik, tantorog, konnyes a szeme?
Nekünk kan macskánk van, és amikor idén februárban ivartalaníttattuk, ugyan így viselkedett. Össze hányta magát, szédelgett és még másnap is rengeteget aludt.
Szegénykéim, nagyon megviseli őket.
Amúgy normális ha így viselkedik.
Szia!
A mi (szintén nőstény) macsunk is hasonlóképp viselkedett, mint a tiéd, és az első válaszolóé. Aznap hányt, könnyezett, még az orra is folyt szegénykémnek, másnap délelőtt szédelgett végig a lakáson, pisilt egyet, ivott pár korty vizet, aztán visszafeküdt. Teljesen rendben csak aznap délután lett, de azóta semmi gond nem volt a sebével, pár hét alatt szépen visszanőtt a szőr is :)
Maga alá pisilhet, összehányhatja magát, ezekre figyeljetek. Mi úgy csináltuk, hogy az ivartalanítás napján a macskahordozó párnájára terítettünk egy törölközőt, így csak azt kellett (ÓVATOSAN!!) cserélni, ha valami "baleset" történt. Néha pár másodpercre magához térhet, a miénk erőtlenül nyávogott párat, de ha ott ültem mellette és simogattam a fejét, másodpercek alatt visszaaludt. Nyugi, holnap reggelre semmi baja nem lesz :)
Gondolom, a doki elmondta, de ha elfelejtette volna, akkor leírom én is:
figyeljetek, hogy amikor már magához tért, ne ugráljon nagyon a műtét utáni pár napban, mert felszakadhat a sebe, ugyanezért ne is nagyon nyalogassa magát arrafelé az első 1-2 napban, esetleg érdemes átkötni valamivel a pocakját (a mi - egyébként fekete - cicánkon két napig ott figyelt egy hatalmas hófehér kötés), hogy ne érje el.
Ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan és szívesen válaszolok, ha tudok :) (A cicánk ivartalanítása elég problémás volt, úgyhogy a kelleténél többet kellett megtudnom a dologról)
Szia!
A mi macskánk is ilyen volt, mikor ivartalanítottuk! teljesen normális de figyelj oda rá mert ilyenkorr könnyen megsérülhet! Csak inni adj neki, nem ehet semmit! Holnapra jobban lesz, az tuti hogy egy kicsit magához fog térni holnapra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!