Mi a véleményetek a nyers húsos etetésről?
Sok mindent lehet hallani ezzel kapcsolatban.
Egyesek szerint fertőzés veszélyes, mások szerint a fagyasztás segít. Az én macskám mindenesetre a nyerset nagyon szereti a főttet nem.
Az úgy szerintetek megfelelő lehet, hogy száraz mindig lenne előtte, reggel konzerv, este nyers hús?
Sajnos tényleg azt szeretik. Jobban szereti az 4% hústartalmú hulladékot mint a húst.:( Az Isten tudja mit tesznek ezekbe a tápokba.
Az más kérdés, hogy lehetne neki méregdrágán olyan tápokat venni ami megfelelő mennyiségben tartalmaz húst, de egyszerűen nem éri. Ennyi erővel ehetne minden nap csirkemellet vagy combot amit a megfelelő vitaminokkal kiegészítek. Lehet, hogy azt kéne, mert ez nem normális, hogy a húst nem eszi, a 4%-os konzervet meg igen.
Két kandúrom van, kb ugyanezt csinálják. Kapnak szárazat, nyerset, konzervet - van amikor eszik, van amikor nem. Amíg nagy melegek voltak, úgy fobtam ki a konzervüket, ahogy volt. Aztán egy napig nem adtam nekik enni - pontosabban miután körbenyalogatták a tálat elvettem tőlük. Macskatálastól ment be a hűtőbe, este kapták meg, de akkor sem nagyon kellett nekik. Másnapra csak kevés ételt kaptak - ami elfogyott szinte rögtön, délben már óriási nyávogás volt, kikövetelték a kaját. Azóta 1 konzerv nem elég, pedig kapnak mellé szárazat és husit is naponta.
Ami az én esetemben a gond lehetett, hogy sikerült elkapatni a macsekokat. Az egyik kandúrom már csak akkor volt hajlandó enni, ha én vettem ki a húskockákat a tálból, és egyenesen a szájába adtam. Ha leültem vacsorázni, ült mellettem a macska, és úgy nézett rám, mintha a legnagyobb bűnt követném el, mert nem adok neki a kajámból. Erről szoktunk le, és kezd visszaállni a rend...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!