Egy lány cica ellés után mennyivel tud/képes leghamarabb újra vemhes lenni?
Ha még szoptat ne műttesd meg! Próbáld megakadályozni, hogy kijárjon! Velem is pont ez történt (már szoptatás közben kijárt) és nekünk is azt mondták, hogy 6 hetesen már meg lehet, úgyhogy megcsináltattuk, de nagyon nagyon begyulladtak a tejmirigyei a varrat mellett, és lázas volt a cica egy hétig...járkáltunk vele orvoshoz kétnaponta és az állatorvos is mondta utána, hogy ez azért történt, mert nem túl jó ilyen korán műteni (jobb lenne hónapokat várni szülés után), de sajnos nehéz megakadályozni, hogy kijárjon, ezért szokták kockáztatni.
Nem ijesztgetni szeretnélek, csak azért írtam le, hogy nehogy megműtsétek ilyen korán, mert nekem nagyon rossz élmény volt, és jó lett volna, ha az állatorvos figyelmeztet előre, hogy ez megtörténhet. Az én cicám már 6hete szült a műtétkor és mégis ilyen beteg lett. Még nem gyógyult meg olyankor teljesen a méhe, ráadásul a tejmirigyei tele vannak, nem tesz jó neki, hogy a hasát vagdossák, csúnyán begyulladhat a varrat.
Addig amíg nem lesz ivartalanítva vegyetek neki ovaridot. Ez macskák számára kifejlesztett fogamzásgátló. Egy héten egyszer kell neki beadni fél szemet.
Ha megműtik a cicát sajnos sok állatorvos vagy elfelejti mondani, vagy az üzlet miatt dirrekt nem mondja :
Miután már nem hat az injekció, adni kell neki antibiotikumot. Ha szedi akkor tutira nincsen gyulladás. Persze ettől lehet kissé étvágytalan, de minden macskánál jelentkezik.
Hosszú távon a lehető legrosszabb ötlet a gyógyszerezés!!!!!
Utolsó legalább olvass utána milyen következményei vannak a fogamzásgátlónak!
Ám ha emlő ill. belső szervi daganatokat szeretnétek a macskának akkor csak nyugodtan. A jó indulatú cisztákból lesznek a rosszindulatú áttétes daganatok.....
Utolsó!
Én meg elég sok macska műtétjében vettem részt. Amelyeket gyógyszereztek elötte hosszú évekig azoknak tele volt cisztákkal a petefészke. Volt olyan is amelyiken már emlődaganat is kialakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!