Mi a véleményetek? Mi lesz ebből?
Mától vigyázunk egy 7 hetes fiú cicára. A bonyodalom az, hogy van egy ivartalanított 1 éves lány cicánk akinek érthetően nem tetszik a helyzet. Fúj, morog, "panaszkodik". A kicsit nem igazán zavarja a dolog, meghúzza magát, már nem is igazán menekül.
A mi cicánk próbálkozik ismerkedni, de amit igazán nem értek, hogy egyik pillanatban elkezdi nyalogatni a fejét, [morgás és fújással vegyítve] de az előbb ahogy újból közelebb merészkedett, egy jó nagy pofont sózott a picire.
Pedig már kezdtem örülni, hogy meglesznek.
Tudom hogy nem 1-2 óra alatt barátkoznak meg, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mi sülhet ebből ki? Esetleg tanácsok?
Tényleg lehetnek problémák, ezért figyelj oda nagyon?
Egy ilyen pici cicának miért kell ideiglenes hely? Nincs gazdija?
Itt az előzmény: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__2898516-1-ev..
Nem rég került hozzájuk a cicc, nem volt még nekik, így szerintem nem is kalkuláltak azzal, hogy elfognak utazni hosszú hétvégére, így minket kértek meg, mert tudják hogy mi szeretjük a cicákat.
Én picit morcos vagyok ez miatt, és persze nem azért mert nem szívesen vigyázok rá, vagy kín szívességet tenni, mert nagyon édes a macsek, de ez nagy felelősség így.
Minden szemem rajtuk van.
Az előbb megint szaglászta, egy ideig morgás nélkül, aztán nyalogatta is, a kicsi elkezdett dorombolni is. Aztán a nagy cicc gondol egyet fúj, morog, és elszalad.
Normális ha a nagy cica elkezdte tépkedni/húzni a kiscica szőrét? Ez is a "tisztogatással" jár? A kicsi nem is igazán vette észre.
Sajnos nem tudom hogyan viselkedik egymással 2 cicó.
Hát a nagy nyilván betolakodónak érzi, aki az ő kis birodalmát akarja elfoglalni. Nálunk, amikor kiscicák lettek, az öreg macskánk nagyon fújt rájuk, sőt, a szoptatás után a saját anyjuk is!
A kicsit meg barátkoztak volna. Az anyjukkal azóta "kibékültek", az öreg még mindig haragszik rájuk, de azért megtűri őket. Nincs jó viszony, most is sokszor fúj, morog, de komoly konfliktus még nem volt (mindegyik lány amúgy).
Hopp, az előzőt nem így akartam. :-)
A vége az lett, hogy nagyon megszerették egymást. Együtt alszanak, nyalakodnak, és a mi cicánk abszolút anyáskodik a kicsi felett.
Szerencsére jól végződött a dolog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!