Mennyire kell változatosan etetni egy macskát?
Mármint úgy érted, hogy adsz neki egy fajtát, eszik belőle, abbahagyja pár falat után, és ha nem cseréled neki, akkor visszamegy később enni?
Mert ha igen, akkor ez teljesen normális a cicáktól. Nem egyszerre akarnak jól lakni. Többször esznek keveset.
A miénk vegyes alutasakos kitekatot kap drágább fajta táppal és mindig megeszi. Néha napján egy kis csirkemellet is kap. Nagyjából ennyi.
Én biztos nem adnék neki újabb fogást. Egye azt amit kap, elvégre te tartod őt, te vagy a főnök és nem ő. Ha nyávog, hát nyávogjon, ne dőlj be a hisztinek. :)
Próbálj meg néhány napig így tenni, biztos vagyok benne, hogy ha nem kap másik kaját, akkor majd csak ráfanyalodik. Ne félj, 1 napig is simán bírják kaja nélkül. :)
Szóval a lényeg, hogy próbálj te lenni a főnök. :)
Nem semmi jószág! Mindegyik macska fifikás valamilyen szinten, hát a Tied most viszi a prímet :D
Egyébként egyetértek a válaszolókkal, ne adj neki másikat. Talán még vissza tudod fordítani valamilyen szinten a finnyásságát. Annyit viszont szerintem tarts meg, hogy ha elfogyasztott egy alutasakost/konzervet, akkor más fajtából, más ízt adsz neki, hogy ilyen szempontból megmaradjon a változatosság.
Bárcsak engem is ilyen svédasztalosan etetnének minden nap :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!