Sebes macskának a sebeit kell kezelni? :D
Figyelt kérdés
Van egy kandúr cicám és szegénynek sebes a nyaka...annyira nem vészes, de szerintetek kenjem valamilyen krémmel? :D Elfertőzödhet?2012. ápr. 18. 16:32
1/8 anonim válasza:
nekem is volt így a cicám én bepanthennel kentem be, de jó a neogranormon is. Bár olyan sokat nem ér, mert nem nagyon tetszik nekik és letörlik. De amúgy nem hinném hogy elfertőződne :)
2/8 anonim válasza:
Igen, el. Ha csúnyák a sebek, állatorvos!
Mi ebben a vicces számodra egyébként? Mit vigyorogsz ezen?
3/8 anonim válasza:
Valószínűleg azon vigyorog, hogy sokszor sebes és soha nem kezelik. Nehogymá' ezért dokihoz vigyék, ha amúgy sincs se oltása, se ivartalanítva...
4/8 anonim válasza:
Kétesélyes... felszines sebet lehet sebkenőccsel kezelni, mély sebet ne kenőcsözz, mert az elzárja a levegőtől, amiből ronda anaerob sebfertőzés lehet. Általánosságban fertőtlenítő oldattal (híg hyperol, betadine stb) kell a sebet és környékét kitisztogatni, és ha a macsek levertté, lázassá válik, vagy a seb környéke fájdalmas, duzzadt lesz, akkor mindenképp az állatorvos.
5/8 A kérdező kommentje:
Nem azért írtam smiley-t mert vicces. Nem mély a sebe, de az baj ha vakarja? :O Meg majd megpróbálom a krémeket amiket írtatok. Egyébként ivartalanítva van, oltást is kapott..de igen szerintem is le kell szólni így, hogy nem is ismertek.:)
2012. ápr. 18. 18:06
6/8 anonim válasza:
Nézd, a vakarás a sebgyógyulást hátráltatja, tehát nem jó.
Ha felszínes a seb, akkor jó lehet a sebkenőcs, nekünk kutyán-macskán legjobban a Kék Lukács kenőcs vált be, ami nem olcsó, de jó, kamillakivonatot, antibiotikus anyagot és gombaelleni szert is tartalmaz. Csak hát ezt az állatorvostól kell kérni, mert receptköteles:
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat annak aki ÉRTELMESEN válaszolt és nem azon volt kiakadva, hogy smiley-t írtam... és az utolsó válaszolónak azt is köszönöm, hogy a használati utasítását is belinkelte.:D Kék kenőcsünk szerintem van is a kutyánk miatt. Nem tudom miért nem jutott eszembe.:)
2012. ápr. 18. 18:38
8/8 -Evetke- válasza:
Az én macskámra a doki betadint javasolt és nagyon hatékony. Azért nem lenne baj, ha megnéznéd, miért kezdett el sebesedni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!