Egy macskának nem rossz, ha kint tartják?
Miért lenne neki rossz? Macskáról van szó, a természetes környezete a szabadság.
Persze, ha házi macskáról beszélünk, azt nem tudom, hogy mi van az agyontenyésztett fajtákkal...
A mienk is kinn él, legfeljebb percekre jöhet be, és már 14 éves. Semmi baja nem volt soha. Persze télen, a leghidegebb napokon beengedjünk a kazánházba a garázsba (a házba nem). De sokszor kikéredzkedik onnan is, és inkább kinn akar lenni. Elég egyértelműen tudja egyébként jelezni, hogy mit akar.
Nyugi, semmi baja nem lesz a macskádnak, ha kinn tartod. Amíg nagyon pici, addig persze éjszakára legalább engedd be valahova, de aztán később nem kell ilyesmin aggódni.
Nem baj, ha kint él. Viszont akkor nem tudsz vele "személyes" kapcsolatot ápolni. Én pl. azért szeretem, hogy benti cicám van, mert együtt alszunk, tévézünk, akkor játszunk, amikor csak szeretné. Kinti macskával viszont nem lehet állandóan együtt lenni, max. nyáron. Magyarán a macska nem fog úgy kötődni, mint ha bent élne veled.
Gondolom, te társállatot szeretnél. Így viszont inkább azt mondanám, hogy tarts nyuszit, hörit, tengerimalacot, vagy hasonlót (már ha engedik).
A macskák sokkal jobban szeretnek kinn. Gondolj csak bele, friss levegő, napsütés, szabad mozgás, kiegyensúlyozottság, vadászat.. Csak az ember számára jelenthetnek az ilyenek gondot.
Persze azt tudni lehet, hogy a cicák télen, a fagyos időkben sokkal szívesebben vannak benn a meleg lakásban, vagy egy szfinx macska nem fog neked kinn sétálgatni a -20 fokban. De, ha egy cica rendesen ki van szoktatva, akkor sokkal egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lehet, mint akik egész életüket egy lakásban kell leélniük. Ez nem jelenti azt, hogy kinn mindentől óvva vannak, de ez benne van a pakliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!