Hogyan győzhetném meg a férjemet, hogy lehessen egy cicám?
A férjem nem szereti az állatokat, és 2 év könyörgés után sem egyezett bele, hogy benti cicánk legyen. Hiába mondok neki bármit, lezárja annyival, hogy vagy ő, vagy a macska. Szerinte a macska nem való bentre, minden tiszta szőr lenne és mindenhová felmászna. Sajnos nem könnyíti meg a helyzetemet, hogy a családban mindenki az ő pártját fogja. Azt mondja, rosszul van a gondolattól, hogy a macska esetleg hozzá dörgölőzzön, vagy az ölébe üljön.
Próbálok beletörődni a nemleges válaszba, de egyszerűen nem megy. Annyira vágyok egy cicára, hogy azt el sem tudom mondani. De ha csak felhozom a témát, már veszekedés van előle... :( Pedig nem vagyunk kis kamaszok, 10 éve alkotunk egy párt. Soha nincs semmilyen más konfliktusunk egymással, csak a cica kérdésben nem egyezünk.
Tényleg van olyan pasi, de nő is, aki nem tűri meg az állatot a lakásban. Örökös veszekedés forrása.
Ritka esetben előfordul, ha mégis bele egyezik, s annyira megkedveli az állatkát, hogy semmi pénzért nem rakná ki a szűrét.
Az egyáltalán nem fedi a valóságot, hogy nem szereti az állatokat, mert nem szeretné , hogy a lakásban legyen.
:( Sajnálom,hogy ezt kell mondanom,de olyat egy párkapcsolatba soha nem mond egyik fél se,hogy vagy én vagy az állat.Párom állatbarát így nincs ilyen gondunk.Természetesen kell takarítani a cica után,van egy két kellék amit bekell szerezni,hogy a macskaszőrt is kordába tudd tartani,de nem értem,hogy mondhat ilyet a férjed és,hogy az egész család is...Sajnos volt dolgom ilyen családdal ahol a férj nem szerette a cicákat(előlem jól elhallgatták)én megbíztam bennük,2 cicám is odakerült és a hóba fagyba kitették őket a házból :( aztán meg elpasszolták őket onnan is(szobacicák akik soha nem jártak kinnt)és az új gazdi hívott fel engem,hogy milyen szörnyű állapotban került oda a cica(chip alapján találtak meg)....Azt tudnám tanácsolni,hogy higgadtan beszéld át a cica témát a férjeddel és hozd fel a pozitív és negatív oldalát is a macskatartásnak.Ha választás elé állít akkor válaszd a cicát hátha észbe kap.Látogassatok el olyan barátokhoz akik a házban tartják a cicát és így a férjed láthatja,hogy nem lehet baj egy cicával,ha konkrét fajtához ragaszkodsz akkor együtt keressetek fel tenyészeteket ahol bizony több cica él a házban és ott se lehet minden szőr és mocsok a cicáktól.
Én nagyon drukkolok neked,hogy lehessen egy cicád,hisz már nagyon régóta vágysz rá és a férjed nem is sejtheti,hogy mekkora boldogság lenne neked illetve azt se,hogy ő legalább annyira megszeretné a cicát mint Te.
Én bármikor szívesen látlak titeket :)
Nagyon köszönöm a válaszokat! Este ha hazaér, újra megpróbálom megbeszélni vele.
Minden egyes alkalommal részletesen kifejtem, hogy a macska alomba végzi a dolgát és nem hagyja mindenhol ott a szőrét. Azt is elmondtam, hogy neki nem kell vele foglalkoznia és szeretnie. De mindig csak annyit mond, hogy ő nem szereti az állatokat, kérhetek akármi mást, de macskánk (és egyéb állatunk) nem lesz. :(
Próbálom magam beleképzelni az ő helyzetébe, és úgy gondolom, hogy ő nem tudna tőlem olyat kérni, amibe nem mennék bele. Rettegek a pókoktól, de ha neki minden vágya egy 10cm-es szőrös madárpók lenne, akkor biztosan rábólintanék. Nem mennék a közelébe és venném a kezembe, de elfogadnám a helyzetet. Kár, hogy ő nincs így a macskákkal.
Szerintem már az összes létező érvet elmondtam neki, de úgy tűnik nem hatja meg. Pedig minden másban ő a tökéletes férj. De 10 évvel ezelőtt még nem jutott eszembe, hogy megkérdezzem tőle szereti-e az állatokat. :)
Azert mert nem akar a lakasban allatot, nem jelenti azt, hogy egy szemetlada a ferjed.
Imadjuk mindketten az allatokat, gyerekkoromban volt tobb macskank is meg kutyank, es mindegyik boldog oregkort elt meg az UDVARON! A lakasban allatnak kinszenvedes.
Amiota lakasban lakunk mi sem tartunk semmilyen allatot, de tutti ha meglesz a haz-kerttel akkor lesz mindenfele negylabu.
A szoret pedig igenis mindenhol otthagyja a macska, nem fogod gyozni takaritani utana a szort es szerintem undorito, mikor pl. allok a penztarnal es latom, hogy a sorban elottem allo hapsi/no ruhaja tele van allatszorrel. Volt ismerosom, aki egy agyban aludt a kutyajaval es mikor leultunk az asztalhoz kajalni meg a margarinos dobozban is ott volt a fekete kutya szor. Szerintem amellett, hogy qrva egeszsegtelen, az allatra nezve kinzas egy bezart lakasban tartani oket!
Tobb mint 10 eve vagytok egyutt es egy macskakerdesen vagy kiakadva? Ha emiatt szakitasz a pasival, akkor ott sulyosabb problemak vannak, minthogy lehet-e cica vagy sem. Ezen esetleg gondolkozz el, ha netalan megfordul a fejedben, hogy emiatt szakits vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!