Miért hàborodik fel valaki, ha a cica vemhes?
Töb helyen olvasom,amikor valaki feltesz venhességgel kapcsolaos kérdést,vannak akik odairjàk:azonnal ivartalanitsd!
Na de miért kell ivartalanitani?
Mi az embereket sem heréljük,vagy ivartalanitjuk.
És a vàlaszado honnét tudja,hogy a kérdö nem akar kiscicàkat?
"Így is jóval több kuty/macska van a kelleténél, minek szülessenek még"
A TENYÉSZTŐK AKKOR AZONNAL!!!! FEJEZZÉK BE A TENYÉSZTÉST!!!
Nekem a cicàm vemhes.
És igenis vannak jelentkezök a utodokra.
Nem szàndékosan szaporitottam,ez a természet rendje ,nem???
Azok a kobor cicàk,kutyàk,azért koborolnak,mert a gazdi megsem erölteti magàt keresni uj gazdit.
Ja és persze ha pénzért adna tul rajta persze hogy kevesebb a jelentkezö.
Miért nem ajàndékozza el?
Másodiknak
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Természetesen ezt nem a tenyésztőkre értettem, hanem azokra akik csak szeretnének otthonra kölyköket, mert azok olyan édesek, és majd úgyis lesz gazdájuk.
Ma Magyarországon kb. 2 millió otthontalan cica és, többségében felnőtt korúak, akikért nem tolonganak az örökbefogadók. Az otthon születet cicák rontják a gazdira találásuk esélyét, elveszik tőlük az egyetlen esélyüket, pedig amúgy sincs sok.:-(
Olvass bele:
www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18861
Azért háborodunk fel, rengeteg macska/kutya van és teljesen felesleges még szaporítani őket. Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy lesz helye a macskának, de én állok ott a menhelyen, ahol behozzák a macskákat, mert már nem aranyos, hanem harap, karmol pisil. És csak töredék az amit behoznak, a legtöbbet agyoncsapják, vagy kiteszik.
És mit gondolsz meddig él az a macska, aki évente kétszer ellik? Aki oltatlan, keteletlen?
Az én macskáim 18 és 21 évesek, teljesen egészségesek. A tied nem lesz ilyen idős.
Az állatok nem emberek.
Amióta háziasítottuk őket azóta szabályozzuk a szaporodásukat, a marhákat, birkákat se ma kezdték herélni. Ez a felelősségteljes állattartás, nem ha szaporítunk bele a világba, lesz ami lesz az utódokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!