Nőstény cica ivartalanítás után mindenképpen kell az a gallér?
Köszi, tudom hogy túllihegem, de igazából féltem. :(
Mára a varrat kicsit meggennyesedett és esélyem nincs kezelni valami krémmel, mert akkor egyből lenyalja. Ezzel megint csak azt érem el, hogy nyalogatja a sebet. Három alkalommal próbáltam rá gallért adni, ebből kétszer annyira stresszeli magát, hogy hányt a végén. Próbáltam pulóver ujját ráhúzni, ilyen ruha szerűre, abból kibújt. Tanácstalan vagyok :( Elvileg kedden lesz 10 napos a műtét, szerintem így nem nyúl hozzá a doki. Felhívtam amúgy a dokit, a műtét óta háromszor, hogy legalább belülről támogassuk a szervezetét valami gyulladáscsökkentővel....de nem jött ki.
Nem fiatal cica ő már, idén tölti a 8 éves, lehet azért is ilyen akaratos, ha az idegen dolgokról van szó amit rá akarunk húzni.
Azt is tudom, hogy itt sem tud senki úgy segíteni, hogy hipp-hopp, meggyógyult, de jól esik leírni. Az összes fellelhető ivartalanításos kérdést átnyálaztam, hátha ír valaki valami hasonlót :)
Szerencsére nem elesett és játékos is. Eszik, iszik, alszik :)
Próbáltam jobban megvizsgálni ( már amennyire engedi) képet is csináltam, azon nem tűnik gennyesnek. Jaj, nem tudom. Mindenesetre holnap kihívom a dokit.
Köszönöm a válaszokat :)
Most ment el a doki, kiszedte a varratokat, azt mondta nem csúnya a seb, picit gyulladt csak az egyik külső öltés. Sajnos elkábította, mert nem engedte, hogy megnézze a hasiját. Kapott egy gyulladáscsökkentő szurit is. Remélem pár hét múlva, már egyikünk sem emlékszik erre a pár napra.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszát, nagy segítség volt nekem:)
Szia!
Mi már szerencsére elfelejtettük az esetet!
A miénknek 10. napon szedte ki a varratot, utána kb 2 alkalommal én lekentem neki betadine-nal, de nagyon nem erőltettem, mert nyalta akkor még inkább. Sebes volt a heg környéke is, hiszen, amikor nyalogatta, akkor a kis érdes nyelvével a kopasz bőrt nyalta. De ahogy kezdett nőni a szőr, úgy tűntek el neki a foltok és ahogy gyógyult a seb, úgy hagyta abba a túlzott tisztogatást. Magát a varratot is maximum csak nyalogatta, tépni nem tépte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!