Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nőstény cica ivartalanítás...

Nőstény cica ivartalanítás után mindenképpen kell az a gallér?

Figyelt kérdés
Ma ivartalanították, de mióta kezd magához térni, már végig kúszta a szoba minden zugát és láthatóan nem viseli rózsásan a gallért. Volt olyan gazdi, akinek a cicája nem kapott? Esetleg lehet rá ruhát adni a gallér helyett? Vagy akkor nem szellőzik a seb? Mi lenne a jó megoldás?

2012. márc. 24. 16:41
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszi, tudom hogy túllihegem, de igazából féltem. :(

Mára a varrat kicsit meggennyesedett és esélyem nincs kezelni valami krémmel, mert akkor egyből lenyalja. Ezzel megint csak azt érem el, hogy nyalogatja a sebet. Három alkalommal próbáltam rá gallért adni, ebből kétszer annyira stresszeli magát, hogy hányt a végén. Próbáltam pulóver ujját ráhúzni, ilyen ruha szerűre, abból kibújt. Tanácstalan vagyok :( Elvileg kedden lesz 10 napos a műtét, szerintem így nem nyúl hozzá a doki. Felhívtam amúgy a dokit, a műtét óta háromszor, hogy legalább belülről támogassuk a szervezetét valami gyulladáscsökkentővel....de nem jött ki.

Nem fiatal cica ő már, idén tölti a 8 éves, lehet azért is ilyen akaratos, ha az idegen dolgokról van szó amit rá akarunk húzni.

Azt is tudom, hogy itt sem tud senki úgy segíteni, hogy hipp-hopp, meggyógyult, de jól esik leírni. Az összes fellelhető ivartalanításos kérdést átnyálaztam, hátha ír valaki valami hasonlót :)

2012. ápr. 1. 08:30
 12/24 Klotilda válasza:
Tök jó cicagazdi lehetsz :-) Lelkiismeretes :-) Mi még ezután fogunk túlesni rajta, hiszen még picurka, csupán 8 hetes, de amit leírtál...hááát...szegénykémre nagy kaland vár...
2012. ápr. 1. 08:57
 13/24 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy amit te gennynek látsz, tényleg az! Ha nedvedzik a seb és elesett a cica, akkor van baj. Holnap a helyedben elvinném azért az állatorvoshoz. A gallérral kapcsolatban azt tanácsolom, hogy hagyd békén, mert meg fog utálni. Arra próbálj figyelni, hogy a sebet ne nagyon piszkálja!
2012. ápr. 1. 12:31
 14/24 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem elesett és játékos is. Eszik, iszik, alszik :)

Próbáltam jobban megvizsgálni ( már amennyire engedi) képet is csináltam, azon nem tűnik gennyesnek. Jaj, nem tudom. Mindenesetre holnap kihívom a dokit.

Köszönöm a válaszokat :)

2012. ápr. 1. 18:15
 15/24 anonim ***** válasza:
Írtam már, én vagyok aki a 2 cicát egyszerre ivartalaníttatta. Nekem is csúnya volt az egyikőjük sebe, olyan volt, mintha gennyes lenne. Kihívtam a dokit, azt mondta, erős a szervezete, már dobja ki a varratot, kiszedte, azóta nagyon szépen begyógyult. Nyugi. :)
2012. ápr. 1. 21:33
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem is tudom, hogy tudtad átvészelni a két cica ivartalanítását. :)
2012. ápr. 1. 21:46
 17/24 anonim ***** válasza:
Először én is pánikba voltam esve. Mindenre azt hittem, hogy nem normális. Aztán ahogy telt az idő, megnyugodtam. :)
2012. ápr. 2. 16:39
 18/24 A kérdező kommentje:

Most ment el a doki, kiszedte a varratokat, azt mondta nem csúnya a seb, picit gyulladt csak az egyik külső öltés. Sajnos elkábította, mert nem engedte, hogy megnézze a hasiját. Kapott egy gyulladáscsökkentő szurit is. Remélem pár hét múlva, már egyikünk sem emlékszik erre a pár napra.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszát, nagy segítség volt nekem:)

2012. ápr. 3. 12:36
 19/24 HJucus válasza:
Hú,végre valaki aki részletesen mesélt..Az én cicám 16.-án lett műtve,ma egy hete.Azt mondta a doki,hogy gallér nem kell,nem piszkálják a macskák.De már az első nap tépte a varratot.Mondom én nem nézem végig ahogy szétnyílik a seb,így gyorsan vettem egy gallért.Persze nem tetszik neki,de már megszokta.El van benne.Külföldön élek,így a varratokat nekem kell majd kiszednem.Azt mondta a doki egy hét,de szerintem várok még pár napot vele.A tiednek hány nap után szedték ki??A másik,hogy én is feltettem egy kérdést,amiben valaki írta,hogy nem normális ha sebes a hasa.Nem értem ezt a feltételezést..hiszen felvágták a hasát,természetes,hogy sebes lett neki.Tiednek is az volt?!Remélem még nézed a kérdést és tudsz válaszolni nekem..:) Előre is köszi!
2012. máj. 23. 15:24
 20/24 A kérdező kommentje:

Szia!

Mi már szerencsére elfelejtettük az esetet!

A miénknek 10. napon szedte ki a varratot, utána kb 2 alkalommal én lekentem neki betadine-nal, de nagyon nem erőltettem, mert nyalta akkor még inkább. Sebes volt a heg környéke is, hiszen, amikor nyalogatta, akkor a kis érdes nyelvével a kopasz bőrt nyalta. De ahogy kezdett nőni a szőr, úgy tűntek el neki a foltok és ahogy gyógyult a seb, úgy hagyta abba a túlzott tisztogatást. Magát a varratot is maximum csak nyalogatta, tépni nem tépte.

2012. máj. 23. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!