Szeretnek egy sziami macskat, milyen gondok lehetnek vele?
Figyelt kérdés
Elsoserba az erdekelne hogy mannyire jon ki mas macskakkal. Van egy 12 eves keverek macskam, es majd a nyaron szeretnek egy kutyat is.Ugy tudom h a sziami az egy agresszivabb fajta, ezert aggodom a dolog miatt.
Akinek sziami macskaja van es tart mellette mas hazi allatot is annak mi a tapasztalata? Mennyire lenne jo dontes?
2012. márc. 11. 14:38
1/8 zokniszörny válasza:
Egy barátomnak van sziámi macskája. Borzasztóan nyávogós, arra készülj fel, iszonyú hangja van, és minden szíre-szóra hallatja. Egyébként nagyon játékos, jól kijön más macskákkal. Én azt vettem észre az ismerősöm macskája, hogy talán egy kicsit buta szegény, de ez persze biztos nem fajtajellemző. :) Ha kicsinek hozod el, és megszokja a többi állatot, nem lesz vele probléma szerintem. Inkább az a kérdés, az idős cica mit szól majd hozzá.
2/8 zokniszörny válasza:
*azt vettem észre, hogy az ismerősöm macskája
Így helyes. :)
3/8 anonim válasza:
Most másfél éves (ex)kandúrunk van. Hihetetlenül okos, nagyon sokat lehet vele beszélgetni. Arra készülj fel, hogy igencsak szeretnek bolondozni, lesből támadni, játszani. Nagyon hamar megtanult dolgokat, a szobatisztaság alapból ment neki, semmit nem kapar - ezt is megtanulta, hogy hol lehet. Van egy kutyusunk, akivel nagyokat bunyóznak, játszanak. A sziámi egy nagyon jó döntés, ha bírod a macskadumát :)
4/8 zokniszörny válasza:
Hát az biztos, hogy bolondozni szeretnek, a barátoméval is alig lehet bírni. :D
6/8 anonim válasza:
Nagyon hiperaktív,a mienk lakásbontó :) Ha elfárad,szeret ölben lenni,szeret ágyban aludni.Más állatokkal is jól kijön,csak meg kell őket szoknia.Viszont a mienk csak akkor nyávog,ha éhes.Sokszor eszik keveset.Nagyon okos,kinyitja az ajtót,asztalra csak akkor mászik,ha nem látjuk(összerágott sütimaradvány a tanúja,hogy ott járt :),de ha mi ott vagyunk,és látjuk,akkor nem megy fel az asztalra,mert amúgy tudja,hogy nem szabad.Ha szeretnél sokat nevetni,akkor a sziámi jó döntés :)
7/8 A kérdező kommentje:
Szerintem imadnam a cicust :) Az a baj h ahonnan be akartam szerezni ott a gazdi ivartalanittatni szeretne a cicajat, de ha meg elhuzodik a dolog akkor szerintem kerni fogok egyet.
Koszonom a valaszokat.
Remelem h gazdagabb leszek egy sziami cicussal :)
2012. márc. 13. 14:05
8/8 anonim válasza:
Nekem "thai" sziámim van, soha sem "beszélt" sokat, de ivartalanítás után meg egyántalán nem lehet a hangját hallani. Pedig mi nagyon szeretnénk ha "beszélne". A miénk 10 éves lesz. Semmi gond nincs vele. Szerintem nevelés kérdése is. Soha sem volt agresszív. Bármit lehet vele csinálni, mármint ölbe venni, simizni. Bár annyi igaz h csak a "fő" gazdinak tűri el ezeket sokáig. Azaz nekem. De soha sem karmolt v harapott meg senkit sem. az enyém nagyon barátságos. Más cicákkal is az. Ő nem bánt senkit. IMÁDOM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!