Egy átlagos cica tartás mennyibe kerül?
Szeretnék kiscicát így tavaszkor. Kinti-bentit.
Még sose volt eddig cicám, és szeretném neki a legjobbakat megadni. (nem arra gondolok hogy elhizlalni és stb...) Arra lennék kíváncsi hogy pl: Milyen oltások vannak egy cicának, amit be kell adatni, s mennyibe kerülnek ezek? Továbbá milyen "plusz" dolgot igényelnek, s szintén ezek ára, vagy körül belüli ára?
Ha valaki tud segíteni, azt előre is köszönöm:)))
Rendben, 0:55, de akkor se a gyerekedet, se magad ne oltasd be semmi ellen, télen ne vegyetek sálat, csizmát, ne járjatok autóval, busszal, hanem gyalog (akkor is, ha már a talpatok fekélyekkel és vízhólyagokkal teli és a bokátok akkora, mint egy elefánté), ne vegyél be soha fájdalomcsillapítót, se gyógyteákat, ne védekezz, hadd menjen az az ondó, ahova menni akar, ja és ha valaki haldolklik, ne hívj mentőt, csak hagyd ott.
Ez csak pár példa, de tessék, csináld, nehogy beleszólj az "élet áramlásába"...
Sajnos a világ az emberi civilizáció által már egyáltalán nem "adja át magát az élet áramlásának", csak hogy téged idézzelek. Egyszerűen lehetetlen lenne így tenni.
És ez nem úgy működik, hogy ennek segítek, ennek nem. Igenis, ha magamhoz veszek egy állatot, akkor vigyázni fogok rá, akár így, akár úgy.
Az én macskám oltott. És teljesen nyugodtan él...
De igaza van az előttem szólónak: neked tök felesleges beszélni.
Kinti macskaink vannak szinten. Evente kapjak az oltasokat, ami szerintem nekik meg jobban is kell, mint a kutyaknak! A kutyakat altalaban kertben tartja az ember, ha setal is vele, csak felugyelet alatt (a normalisabbja). Ezzel szemben a macska jon megy, amerre lat. Szoval szerintem fontos az oltas. A tobbi koltseget nem irom le, mert mar leirtak elottem.
En a helyedben menhelyrol keresnek cicat. Tavasszal ugyis rengeteg lesz naluk. Ha kinti-benti foleg nem ajanlok draga penzem megvett szobacicat! Nekunk hazi cicak vannak. Ill. egy, akit vettunk 14 evvel ezelott o csak benti...mert nem akar kimenni :) Ilyen macskat en meg nem is lattam :))) Extra kenyeske :) De o igy erzi jol magat!
A 61%-osnak pedig uzenem, hogy o se menjen orvoshoz, hiszen az az elet rendje, hogy ha baja van ott haljon meg! Nem is ertem hogy gondolkozhatsz igy! Ha allatod van o nem kerheti, hogy `Gazdi ugyan menjunk mar orvoshoz, mert cefetul vagyok!` Gondolom a gyerekedet sem vinned orvoshoz hasonlo elgondolasbol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!