Mitől mehet a macskám hasa?
No, akkor itt az ideje a diétáztatásnak.
1 napig semmi kaja, csak víz, másnap párolt rizs, főtt csirkemellel. Ha így is hígat ürít, irány az orvos.
A kitekattot én a helyedben elfelejteném, szója, meg aroma a legnagyobb része. Az én macskámnak attól volt hasmenése.
Ilyet még nem hallottam, hogy macska színhúst nem enne meg, mondjuk meg van rá az elméletem miért.
Sebaj, azért próbáld meg amit írtam. Ne adj neki 1 teljes napig enni semmit, csak vízet. (a vízébe keverhetsz 1 db. széntablettát vagy közvetlenül is beadhatod neki, ha tudod. De más hasfogót ne adj neki!) Másnap próbáld meg ezt a rizses cuccot, hátha éhes lesz annyira az előző napi koplalás után, hogy mégis megeszi. Ha nem javul így sem, sőt esetleg rosszabbodik, akkor mindenképp menj vele orvoshoz.
Igazából az agyon reklámozott eledelekkel az a baj, hogy rengeteg illatanyagot és egyéb adalék anyagot tartalmaznak, amik hazavágják a macska szaglását és emésztését is hosszú távon. Így ha más ételen nem érzik ugyanazt az intenzív illatott, mint pl. kitekattban és társaiban, akkor bizony nem fogják megenni. A taknyos macskák ellátása is azért nehéz például mert, hogy nem érzi az orrával, hogy mit kellene megennie, akkor nem fogja megenni. Ez egy védelmi mechanizmusa a macskáknak.
Ami még kellően szagos tud lenni a számukra a hal. Esetleg megpróbálhatod, hogy rizshez azt keversz csirkemell helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!