Miért nyávog még mindig a sziámi macskám?
Én nem hiszem, hogy az ivartalanítás a vágy-kérdést megoldja-e, vagy csak abban segít, hogy ne legyenek utódok. Nekünk már volt zsinórban 4 lánymacskánk, bentiek is, kintiek is saját akaratuk szerint: jelzik, ha ki akarnak menni, azt is, ha be.
Mindegyik ivartalanítva volt, némelyik kiscicák után, volt amelyik még leányként:)
De mindegyikre rájön rendszeresen a pasizási vágy. Ilyenkor akár 2-3 napra is lelécelnek,majd csapzottan, éhesen hazajönnek, s lenyugodva alszanak 2 napon át. Tehát az a biz. ingerencia továbbra is fennáll.S a fiúmacskák is itt sorakoznak, néha 4 is, tehát a természet szólítását érzik az ivartalanított macskán is.
Egyébként vannak ingyenes tanácsok állatdokiktól a net-en, nem néztél még szét?
Nekem is sziámi macskám van, nemrég ivartalanítottuk. Tulajdonképp nem akartuk szegényt ivartalanítani, mert nem lehet túl jó érzés, de miután egy tüzelése egy hónapig tartott megkérdeztük az állatorvost, hogy mi legyen vele (3 éves, már felnőtt cica) ,mert folyamatosan nyávog.
Az állatorvos erre azt mondta, ha pl 3-4 év után a tüzelései nem sikerülnek, egy folyamatos "tüzelési állapotba" kerül. Nem tudom, hogy a te helyzetedben segített e a válasz, de nálam ez volt a probléma...
Esetleg az is lehet hogy nem sikerült a párzás, van amikor többször "meg kell próbálni". Nem tudom, hogy segített e a válasz, de ennyit tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!