Tömblakásban szeretnék macskát tartani, ilyen helyen aki tart cicát tudna tanácsot adni? Fiú vagy lány? Lent részletezem!
Az a helyzet, hogy régen kertesházban laktam és közel 15 évig volt egy lánycicám de ő sajnos már nem él! Most elköltöztem Budapestre -és újra szeretnék egy kiscicát. (sima házimacska) De nem tudom tömblakásban tudnám e tartani? A régi cicám mindig kint volt csak néha jöhetett be. A gondom még az, hogy mivel ő lány volt ezért mindig voltak kiscicái de akkor ez nem volt gond. Most viszont nem szeretném ha lennének neki, és érdekelne h a műtét drága? Fiú cicával úgy tudom az a gond h vmi büdöset csinálnak a lakásban.
Érdekelne még, hogy az alomra, hogy lehet odaszoktatni? és hogy ezt milyen gyakran kell cserélni? És nem fog elkóborolni a városban? Meg lehet tanítani vmivel h visszataláljon? Köszönöm a segítséget!
Fontos még a féregtelenítés, ha elhozod azonnal ( testömegre megy, állatpatikában, állatorvosnál lehet vennei).
Érdemes elvinni állatorvoshoz, megnézetni, ő majd mindent elmond a féreghajtásról, oltástól.
Macsekoknak ha bent élnek, és nem találkoznak más cicákkal, nem szükséges minden oltást beadatni. Az enyém csak a kombináltat kapja, megkapta az oltást, rá 2hetére a másik részét, és évente kell vinnem emlékeztető oltásra.
Fontos, hogy a cicák szívósak, de a hiedelemmel ellentétben nincs 9 életük, így az ablakokra vagy extra erős szunyoghálót szereltess, vagy légy nagyon óvatos a szellőztetésnél. A cicák érzékelik ugyan a magasságot, de ha meglát egy madarat, elveszti az eszét, és ugrik!
Kaparó alkalmatosságot is be ajánlatos szerezni, ahol élesíti a körmeit, különben keres valamit ahol megteheti :-)..
Virágok: legtöbb virág mérgező a cicák számára, így erre is figyelni kell.
Nekem lánykám van, de elkezdett jelölni így ivartalaníttattam.
Alomra egyszerűen rátettem és a legközelebb, már megtalálta. Legyen messze a kajája és az alom, cicák kényesek erre.
Csomósodó almot veszek, régen volt a DM saját márkája, imádtam, most a Bio Kat's almot veszem 5 kg: kb 1500 körül van, sokáig elég.
Az enyém nem iszik a kajástál mellett, csak a lakás egyéb helyein található pici itatóból.... Furcsa volt nekem ez a sok szokás, kutyám volt 15 évig.
Játékok: nálunk az ásványvizes kupak a favorit + a héjas mogyoró ( ezeket félóráig bírja kergetni) van még kindertojás, szőregér, plüssök. Vigyázni kell nehogy lenyeljen vmi apró tárgyat, a macsekok nagyon kíváncsiak.
Én amikor hazahoztam a cicámat, kivettem cicás könyveket a könyvtárból, sok praktikus dolog van benne. Fogalmam nem volt hogyan tarthatom helyesen.
Enyém elég energikus, ha játszom vele eleget nincs vele gond, szerintem szeret bent, nem hiszem, hogy vágyna ki.
Szállítódoboz: ajánlatos, egyszerű és biztonságos a szállítás.
Remélem tudtam segíteni! Sok örömet a cicussal!
érdemes ivartalanítani is..
rengeteg betegséget megelőzöl vele,amiket nagyon nehéz észrevenni és halálosak..és a cica tovább fog élni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!