Győr szabadhegyi dokiknál mennyibe kerül vemhes cica ivartalanítása?
Ha még nem nagy a hasa, vagy csak kicsit nagyobb, akkor nyugodtan elviheted! Ugyanannyiba kerül mint a nem terhes cica ivartalanítása!
Ha már nagy a hasija akkor nem minden orvos vállalja.
Állatvédőrségi tag vagyok, megvan az összes állatvédelmi törvény a szolgálati kézikönyvemben.
Nem tilos, lelkiismeret kérdése.
dr. Konczos György
Győr, Szentgyörgyi Albert u. 14.
Nála ivartalanítási akció van, elvileg másfélszeres a felár.
Figyelj ötöske! Ez nem az én véleményem, ezt állatorvos nyilatkozta,az ő szavai!!! Biztos jobban ért a dolgokhoz,mint te!!!! Ez is állatorvostól származik : " Végleges sterilizálás, ivartalanítás
Ez egy sebészeti beavatkozás, ahol mély altatás mellett a hasüregből eltávolítjuk a nőstény macska petefészkeit, és gyakran a méhet is. Vemhes állaton is végrehajtható, de nem túl "sportszerű". Legjobb, ha akkor ivartalanítunk, amikor a macska nem ivarzik, mert ilyenkor a nemi hormonok szintjei alacsonyak, és a hormontermelő szerv, a petefészek eltávolításával nem lesz nagy hormonális változás. Ezzel ellentétben viszont, ha épp tüzel az állat, vagy vemhes, az aktuálisan magas hormonszintek műtét után hirtelen nullára csökkennek, ami növeli a vizeletcsöpögés, mint szövődmény esélyét. Maga a műtét rutin beavatkozás egy állatorvos részére, nem bonyolult, kicsi a kockázata. A hasfalsebet varratokkal zárjuk, erre műtét után kap a macska egy kötést, amely legalább 1 hétig rajta kell, hogy legyen. Ezen kívül fájdalomcsillapításra 1-2 napig kaphat fájdalomcsillapító tablettákat is (pl. napi 2x1/4 algopyrin). Varratszedés a műtét után kb. 10 nap múlva esedékes.
Kérdezz rá.
Az én nőstény cicámat (7 hónaposan) 13 000-ért ivartalanították a szabadhegyibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!