Lány cica ivartalanítása után ez normális?
6 hónapos lány cicánkat három napja ivartalníttattuk. Úgy tudom (legalábbis a vágás méretéből ítélve), hogy csak a petefészkeit kötötték vagy vágták el, a méhét bent hagyták. Az állatorvos azt mondta, ez utóbbit csak vemhesség esetén veszi ki, műtét után pedig mondta, hogy nem volt terhes.
A cica jól van, sokat dorombol, eszik rendesen és bár még nem futkározik annyit, mint régen, de már egyre magabiztosabban mozog.
Viszont közvetlenül a varratok alatt kialakult egy kisebbfajta duzzanat. Tul.képpen csomónak mondhatnám, de nem kemény, és nem is zavarja a cicát, ha hozzányúlunk. Akkora amúgy, mint egy fürjtojás. Mi lehet szerintetek??? Aggódom, de egyelőre nem akarom őt az állatorvoshoz visszavinni, mert az újabb stressz lenne, ráadásul ő maga jól van. A csomót tegnap vettem észre.
A műtét kb. 13.000 volt - ennyiért csak nem végeznek rossz munkát... (?)
Nem tudom mi lehet az. Nem hiszem, hogy komoly dolog. Esetleg hívd fel az állatorvost és kérdezd meg.
Az én cicámat januárban ivartalanították, de nála nem volt ilyen. A mi műtétünk közel 30.000Ft-ba került, igaz mindenből a legjobbat (és ezért drágábbat) kértük.
Köszi! Itt igaziból nem volt választási lehetőség, drágább vagy olcsóbb eljárás, és a tájékoztatás sem volt a legjobb, pedig egy jól felszerelt állatkórházról van szó. Az állatorvos (több is van, csak most épp ez volt ott) nem szimpi...
... A harmincezret én kicsit soknak érzem, sztem ennek a töredékéért is meg kell(ene) csinálni JÓL a műtét. A másik fontos dolog pedig a helyes tájékoztatás - amiből nekünk ennél az orvosnál nem jutott.
Közvetlenül a sebnél van? mert akkor tályog. Genny összegyűlt benne. Ha kifakad, akkor beleragadhat a szőrébe, amit meg ki fog magának tépkedni (az én cicám ezt csinálta).
Ha elviszed dokihoz, akkor egy injekciós tűvel leszívja neki, de az is lehet, hogy pár napon belül elkezd felszívódni.
Mint mondtam, ha kifakad, akkor beleragad a szőrébe, ilyenkor ne hagyd, hogy megszáradjon, mosd le neki, törölgesd vizes ruhával stb. nyomkodd ki a gennyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!