Melyik nyugodtabb macska? Török angóra vagy Brit rövidszőrű?
Arra lennék kíváncsi melyik macskafajta a nyugodtabb.
Illetve arra lennék kíváncsi, hogy vannak-e tipikus ölben ülő/fekvő macskafajták.
nekünk brit kék van, de olyan, mintha nem is lenne ...
egyáltalán nem ölbemászós, 3 lépés távolság
Két hete van nálam egy török angóra, csaknem felnőtt cica.
Előzőleg main-coon volt, ahhoz képest ez nagyon kedves jószág. Az előző soha nem jött oda, ha símogathattam, hajlott le a háta a kezem alatt. Ha meg akartam "macskázni", akkor el kellett kapjam, és erőszakkal simogatnom percekig, mire végül csak megadta magát.
Ahhoz képest ez az angóra cica tündér. Bújik, dörzsölődzik, beszél velünk. ( Bár az előző is beszédes volt). A török angórának nagyon szép, halk, bársonyos kis hangja van.Most éppen tüzel, óbégathatna, de most is egészen elviselhető a "hisztije".
Ami még mellette szól: úgy néz ki, a gyerek őrá nem allergiás.
A török angóra szereti a házimunkát, mindenhova követ, segítene bizonyára, ha tudna. Mindig láb alatt van. Ha valaki érkezik rohan az előszobába, elsőként ő fogadja.
Ha vendégek vannak, midig ott riszálja magát közöttünk.
Állítólag szeret úszni, a tus alá is követi a gazdit, de én ezt még nem feszegettem, nem erőltetek semmit nála.
A szekrények tetejét renszeresen leporolja. Mindenhova felugrik, de semmit nem ver le.
Szépséges. A main-coon macis óriás, ez viszont kis csöpp, 2-4 kg-os kecsesség, karcsúság.
Majd ird meg, mit választottál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!