Milyen macskaeledelt ajánlotok? (többi lent)
Én Cat chow-val etetek. Van külön olyan, ami ivartalanított macskáknak való, nekünk az kell. 14% hús van benne és nincs benne színezőanyag, tartósítószer.
1,5kg 1600 Ft körül van. De gondolkodom, hogy körbenézek a helyi kisállat kereskedésben és megnézem, hogy az Acanát mennyiért árulják kimérve.
A royal canint is nagyon dicsérik, de arról lehet tudni, hogy mennyi húst tartalmaz?
Ez a 10% hústartalom nagyon kevés, gondolj bele mit tartalmaz a fennmaradó 90%-ban! Gabonát, hulladékot, töltőanyagot, baromi egészségtelen. Arról nem beszélve hogy mivel abszolút nem tápláló, sokkal többet is eszik belőle a macska mint a minőségiből, így árban ugyanott vagy. Főleg száraz tápból fontos a minőség, a prémium eledelek mint a royal canin, hill's, acana, orijen stb 60-70%-ban tartalmaznak húst, én ezeket ajánlanám. Mi egyébként most josera száraz táppal etetünk, tápfutártól rendeljük. Nem túl drága és jók a beltartalmi értékei (min 50% hús).
Konzervből a fressnapf-ben kapható real nature-t szoktam venni, ez 60-70% hústartalmú és egy 400 g-os konzerv 4-500 ft-ba kerül és ezt 3-4 napig eszi. Alutasakosból DM saját márkásat szoktam venni mert ezt szereti és mentes a mesterséges dolgoktól. Ez ugyan alacsony hústartalmú de ezt tényleg csak nyalánkságnak kapja.
Szárazból Orijent kap, 80 % hústartalom. Én piacon kimérve veszem, így 1850 Ft / kg. Egy kg elég egy hónapra.
Nedvesből olcsót kap, annak alacsony a hústartalma, de sajnos nem vagyok milliomos...
hát nekünk nem nagyon tellik ezekre a hiper tapokra.Mi otthon szoktunk csinalni egy ilyet:
csibefarhatbol csinalunk a macsoknak egy elég sürü kocsonyat,(akar repaval , s egyebbel) amibe a vegen egy kis fotlen tesztat szoktunk keverni.Eznnek hasonlo az összetétele a konzerves macskakajahhoz, és a szaraztap 95% sima teszta.
Miutan ez elég büdös nyáron szoktuk megcsinalni, és fagyasztva, kis tefölöspoharakba elrakjuk.Microban vagy gaz fölött 1-2 perc es kiolvad.Persze lehet ugy is csinalni, hogy csak kisebb adagot fözöl, az is elal 1-2 hetig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!