A kéthetes kiscicáim közül az egyik elpusztult, én lehetek az oka?
a kamilla gyulladáscsökkentő, szóval azza bajt elvileg nem csináltál, sőt!
viszont ha vírusos vagy bakteriális fertőzése volt, azon magában a kamilla nem segít, hamarabb kellett volna orvoshoz vinni... már a második napon kb, jobb félni mint megijedni...
atyám..
nahát te is baromi felelősségteljes állattartó vagy..szaporodni hagyod a macskádat és még be sincs oltva.
én eddig macskanátha, valami fertőző bélrendszert támadó betegségek és veszettség ellen oltattam a cicámat. (anyukám macskája ugyanitt volt kijárós és sosem volt beteg, de jobb a biztonság). Ez mind ugye kétszer(két kombináltat kapott), 10 nap különbséggel, mert első oltások azokat mindig duplán kapja az állat, féregtelenítéssel együtt került(pesten) 12ezer forintba.
Amúgy hogyha kijár, akkor veszettség ellen mindenképpen oltasd be, az emberre is halálos a vírus, ha valakit veszett állat harap meg és letelik a lapangási idő, akkor az ember már menthetetlen...
A másokat bírálgatónak üzenném, hogy a mindenre kiterjedő felelős macskatartás ( oltás, ivartalanítás, prémium táp, vitaminok, féreghajtás) egy középszinvonalon élő családnál elég komoly kiadás. Ivartalanítás: 12 500, táp ( Acana, RC: 4-5000). Az enyémnek kölyökként fülatkája volt, így az első orvoslátogatás, oltással 8000 volt, plussz utána még hetente kellett vinni kezelésre.
Én az egyszem macsekomért megteszem, mert vállaltam és tudtam mivel jár. Például a kerti macsekokkal az apuék ugyanezt nem teszik meg, mert nincs rá keret.
Kifejezetten nagyon drága az állatorvos, mint az élet. Állami szinten kéne ezen változtatni, elérhetőbbé tenni az ivartalanítást, nem egymást szapulni. A kérdező csak jót akart!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!