Mit adjak neki, ha nem eszik meg semmi macskakaját?
4 és fél hónapos kismacskám újabban nem eszik meg semmit. Konzervet veszünk neki, mert először ugyan a tasakos kajával kezdtük, de annyit evett belőle, hogy anyagiakban nem bírtuk a napi 2-3 tasakot. Régebben száraz kaját sem evett, arra szerencsére már rászokott.
Szóval konzervvel etetjük, de annyira válogatós lett, hogy egyiket sem eszi. Párom szerint azért, mert túl sokáig kap egy ízt. De akkor mit tudnék csinálni?
Pedig mikor kicsi volt, babakaját is vettünk neki, főzeléket is kevertünk a kajájába, megevett majdnem mindent. Meg az a mai napig igaz, hogy eszik abból, amit mi is eszünk. De a konzervet nem nagyon eszi. Oké, ha itt van egész nap egyedül, akkor persze elfogy, de nem szereti.
Volt már cicánk, nála a napi egy tasakos kaja rendben volt, plusz a száraz. Még úgy is volt rajta felesleg :)
De vele mit csinálhatnék?
Jah, és nem megoldható, hogy akkor húst kapjon, mert én egyáltalán nem, párom sem minden nap eszik azt.
Ha nem kéri, akkor miért erőlteted? Eszi a száraz kaját + amit ti esztek. Ne aggódj. Éhen halni nem fog :)
Ja, a mi macskánk egyetlen egy fajta száraz tápot eszik, semmi mást....
Szerintem tedd oda azt a fajta tápot, amire rá szeretnéd szoktatni és mást ne adj neki! Ha éhes lesz megeszi! (Lehethogy ez csak 1 nap elteltével fog megtorténni, de ne aggódj a macska akár 2 hétig kibírja kaja nélkul,csak vízre lenne szuksége)
De ha szerinted elég neki az a kaja amit eddig eszik, nem kell kipróbálnod!
Kulonben a gond az, hogy nagyon válogatós, de így nekem és ismerosomnek is sikerult rászoktatni a cicáját tobbféle kajára! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!