Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sétáltatott már valaki macskát...

Sétáltatott már valaki macskát pórázon?

Figyelt kérdés

Hát az van... hogy nem kertes házban lakom, és lenne egy macskám, és nem akarom hogy megbolonduljon, Arra gondoltam hogy nem túl ciki pórázon sétáltatni??

És csinálta már valaki?

Nemet és kort légyszi írjatok.

2011. dec. 29. 00:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hát az én macsekom kimondottan rühelli.

Amikor ivartalanítva lett akkor muszályból pórázon vittem ki hogy végezze a dolgát, de meg volt bolondulva.

2011. dec. 29. 05:28
 12/20 anonim ***** válasza:

Nos, a sok negatív válasz után álljon itt egy pozitív is :)

A mi Maine Coon macskánk kifejezetten szereti!

Picit szoktatni kellett, mert addig csak kutyát sétáltattunk és tény, hogy teljesen más stílusban sétálnak mint a kutyák, és meg kellett szokni hogy az apró rántások a kihúzhatós pórázon mit jelentenek...

Lényeg: szereti, és amikor nincs nagy retek odakinn akkor visszük is... Vicces, hogy a környék kutyáinak 80%-nál nagyobb a macska. Mondjuk jóformán rajongótábora is van, és nem utolsó sorban állateledeles boltba is be szoktuk vinni...

Szerintem próbáld ki nyugodtan, nekünk bevált! de nem javasolom a fix pórázt, inkább vegyél egy kistestű kutyáknak való kihúzhatósat, mert sokkal jobban reagálnak erre. És fontos, hogy HÁMot tegyél rá!

Eleinte ugyancsak érdemes kora reggel, vagy este sétáltatni őket, mert akkor kisebb a forgalom és magabiztosabbak, nem riadnak meg olyan könnyen :)

Jah, és számíts rá, hogy eleinte 10 perc/métert fogtok haladni :))

2011. dec. 29. 07:55
 13/20 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok: Párom vetette fel a sétáltatást (31/F) anno, de én is hamar rákaptam (28/L)

Pedig nemhogy kutyája, de macskája sem volt azelőtt, nálam szembesült először a lakásban való állattartással (kutya).

A macs már "közös gyerek" :)

2011. dec. 29. 07:57
 14/20 anonim ***** válasza:
Az enyém szeretett pórázon sétálni, csak az emberek egy 10 évvel ezelőtt mindig hülyének néztek: "Macskát, pórázon???" Szóval inkább olyankor mentünk mindig le, ha nem voltak sokan. (Kertvárosi részen laktunk) Egyébként sima házicica volt.
2011. dec. 29. 08:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Az én macskám is benti én nem merném kivinni sétáltatni amúgy is megdermed a póráz miatt, meg sok a kutya ha megtámadják nem tudsz mit csinálni.
2011. dec. 29. 11:31
 16/20 anonim ***** válasza:

Hozzám tavaly februárban került egy mentett cica. Mikor már szép tavaszi idő lett, próba-szerencse alapon ráadtuk a hámot, rákapcsoltuk a pórázt. Rögtön elindult vele (7.-en lakunk), beszállt a liftbe is. Alattunk van egy parkos terület, odamentem vele. Eleinte persze a bokrok alján "osont", emiatt nem jó az engedős póráz, mert ha bekever a bokrok alá 3-4 m hosszan, hát ember legyen a talpán, aki kibogozza. Most már nyugodtan sétál a járdán is. Persze, inkább ő sétáltat engem, mert nem úgy megy ám, mint a kutya, hanem amerre úri kedve tartja. Ha megpróbálom kicsit húzni, hogy másfelé is járjunk, eldobja magát és morog, nem megy semerre. Kutyákkal is sokat találkozunk, nem fél tőlük. Még a legnagyobbakkal is haverozik, megszagolgatja őket, odadörgölőzik hozzájuk. Soha még csak meg sem morogták kutyák. Vsz. érzik, hogy nem fél. Elég nagytestű a macskám, emiatt sokan kiskutyának nézik messzebbről, csak mikor odaérnek, hallom, hogy "jé, ez nem is kutya, ez egy macska".Még soha nem gúnyolódtak, vagy cikiztek, a fiatalok legtöbbje odajön, megsimogatja.

[link]

2011. dec. 29. 13:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Még előző vagyok: ivartalanított nőstény, kb. 4 éves.
2011. dec. 29. 13:23
 18/20 anonim ***** válasza:

Nekem a fekete perzsacicámat sétáltattuk mindig, mert szegény be volt zárva. annyira élvezte, hogy volt egy park és egy lezárt egyenes út, mindig futott és én meg vele! Annyira aranyos volt. Mindig ugyanazon a helyen megállt és oda pisilt meg kakilt.

Úgy is hívjuk hogy "Lógósperzsa". Mostanában nem sétáltatjuk, de ő nagyon szerette, főleg kölyökkorában és még 2 éves koráig is!

2011. dec. 30. 21:14
 19/20 anonim ***** válasza:

Én nem de egy barátom igen.

Elég fura látvány volt.

2011. dec. 30. 23:24
 20/20 zenevilag válasza:
igen is lehet
2012. jan. 11. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!