Mitől könnyezik a macskám szeme, kb.2-3 hetente egyszer? Semmivel nem takarítottam ma, hogy zavarná, mégis könnyes. Máskor is észrevettem, de egyéb baja nincs, nem csipásodik, nem taknyos.
Ezt valahol találtam!!!
könnyes a perzsa macskám szeme!!!
Sajnos a könnyezés valóban a koponya nyomott formájából adódik, mivel a könnycsatorna deformált és a termelődött könny nem tud elvezetődni az orrjáratokba. A könnyezés nem fokozott termelésből adódik, hanem az elvezetés hiányából és ezért nem tudok semmi olyat javasolni ami a könnytermelés ellen hatna, hiszen az normális.
Idősebb korban valóban meg lehet próbálni a könnycsatornákat altatásban tágítani, de tudni kell, hogy kifejezetten erős nyomottságú koponyával rendelkező cicáknál ez sem feltétlenül hatásos, mivel annyira torzult a könnycsatorna járata, hogy sokszor így is visszamarad egy kis könnyezés. A szem tájékának mosogatására javasolnám például az Ophto-Lavas oldatot, a szőr fehérítésére pedig bórsav oldattal próbálkozhatnak, de itt figyelni kell, hogy nehogy a szembe kerüljön az oldat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__694411-a-cic..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!