Nőstény macska jelöl?
Azt szeretném kérdezni, hogy a közel 1 éves nősténycicám, aki most tüzel az ivartalanítás után abba fogja-e hagyni a jelölést.
Kezd tűrhetetlen lenni! Ma reggelre már 2 helyre pisilit oda, az alomba is elvégzi rendesen, csak még oda- oda spriccent máshova is.A tüzelés óta van ez nála.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, jelöl a nőstény macska is.
Azért is szokták az első tüzelés előtt, vagy közvezvetlen utána ivartalanítani, hogy a szokás ne is alakuljon ki nála. Minél később ivartalanítják, annál nagyobb a veszélye annak, hogy a szokás megmarad.
Minden macska jelöl. A különbség az, hogy a hím vizelete eléggé kellemetlen szagot áraszt.
A macskák pofájának mindkét oldalán, a talpukon és a farkuk felső tövében is illatmirigyek vannak. Ezért dörgölőznek előszeretettel(símogatáskor felcsapják a farkukat) és kaparnak, mert így jelölnek. Ezeknek a mirigyeknek az illata azonban csak számukra érezhető.
Párzási időszakban a nőstény is sokat jelöl a pofáján lévő mirigyekkel. Ez olyan a hímnek mint egy sexhirdetés :D
Igaziból engem a vizelettel való jelölés ténye izgat(ott), a dörgölőzés dolgot tudtam, az nem is érdekel, mert nem érezhető.
Azóta ivartalaníttattuk a Drágámat. De köszi!
Szép napot!
A kérdésem az lenne, hogy 9 hónapos korukba ivartalanítottuk a cicákat. Most 2 és fél évesek most kezdtek el jelölni.
Szeretném tudni ez elmúlik? Nagyon zavaró. Imádom Öket nem tudom mit tegyek.
Előre is köszönöm válaszukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!