Hogyan szelídítsünk házi macskát?
09:02 nek tökéletesen igaza van!!!!!!!
idővel hozzászokik és elfogad,csak ne erőltesd,mert akkor soha nem fog hozzád magától odamenni..etesd itasd és nagyon szeresd....akkor majd szépen lassan kialakul benne az irántad való szeretet,és akkor elválaszthatatlanok lesztek!!!
A legutolsó hsz. írója önmagát minősíti.
Az a kulcs, hogy ne kajtass utána, hanem hagyd hogy megszokjon, és bízzon benned. Ezt a rendszeres etetéssel, a macska nem piszkálásával tudod elérni. Hosszú folyamat. Nekem a nagyobb cicám volt nagyon távolság tartó, de amióta a kicsi megvan, azóta Ö is hízeleg. Lehet hogy soha nem éred el, hogy bújós cica legyen, mert ilyen a természete.
Amikor eteted, guggolj le mellé, de ne nyúlj hozzá. Pár nap múlva próbáld meg megsimogatni etetés közben, de ha nem engedi, hagyd békén.
Amíg nem szokta meg az új helyét, ha próbálod simogatni, mindig a hátát próbáld,. mert ha elölről nyúlsz hozzá, azt hiszi, hogy bántani akarod.
Etetésnél mindig hívjad, szokja meg a hangod és a hanglejtésből tudni fogja, hogy enni kap.
Nekem olyan macskáim vannak, hogy az anyamacska idehozta őket, és magára hagyta. Kertes házban lakunk.
Nagyon el voltak vadulva. Én így szelídítettem meg őket.
Most már a kezemből esznek, de a lakásban nem maradnak meg.
Ők kinti cicák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!