Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ilyen gyógyszereket szabad...

Ilyen gyógyszereket szabad adni a macskának?

Figyelt kérdés
1 hete találtunk egy nagyon sovány és beteg cicát, ha simogattuk összeesett annyira gyenge volt. Először is megfürdettük és levágtuk róla a csomókat (hosszúszőrű) aztán elvittük állatorvoshoz. Az állatorvos azt mondta hogy meg van fázva, és ezeket kell neki adni: Algopiron, Kalmopyrin. Nos, nekünk ilyen gyógyszer éppen itt nincs, már ma körbetelefonáltam egész Pestet de sehol semmi használható infót nem adtak. Ügyelet nem veszi fel... Ilyen gyógyszereim vannak itthon: Calciphedrin (bár ez szerintem nem lenne jó) Duomox 375, Augmentin DUO- Melyiket nem és melyiket lehet adni?
2011. nov. 19. 12:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
ne adjunk algopyrint orvos nélkül, mert csak a doki tudja megállapítani a pontos adagolást! nem?
2011. nov. 19. 15:20
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem veszekedek tovább. ELÉG VOLT!
2011. nov. 19. 15:50
 13/19 anonim ***** válasza:

:O én nem veszekedtem, csak próbálok segíteni!

szóval a végleges tanácsom, hogy hétfőn vidd el megint dokihoz...

vagy vedd meg, amiket a doki mondott, és az adagolás szerint kezeld a cicát.:)

jobbulást neki!

2011. nov. 19. 16:23
 14/19 A kérdező kommentje:
Áh.. elnézést elírtam! Nem algo hanem Aspirin!
2011. nov. 19. 16:52
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok! Igenis van állatpatika, ott szoktuk az állatoknak megvenni a gyógyszereket, vitaminokat stb. És valóban hatóanyagaiban hasonló az állatoknak gyártott készítmény az embereknek készítettel, de más összetételben, más adagolásban. Otthon semmiképpen nem szabad kísérletezgetni vele.
2011. nov. 19. 17:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Szió! Mielőtt bármit adsz a macskának, olvasd el ezt: [link]

Én egy vidéki nagyvárosban lakom, megyeszékhely mellett, nálunk is van 2 állatpatika, de szerencsére még sose volt olyan beteg egy macskám se, hogy gyógyszert kelljen nekik adni, csak élősködők elleni szert vettem ott. Ha azt mondta az állatorvos, hogy adhatsz neki Aspirint, akkor adj, de csak gyerekeknek való, 100 mg-ossat, vagy a felnőtteknek valóból egy negyed felét (ha nem mondta a mennyiséget). Ne helyettesítsd mással, mert más a hatóanyaguk! A Kalmopyrinnek is ua a hatóanyaga, mint az Aspirinnek, azért ezt a kettőt mondta.

2011. nov. 23. 14:32
 17/19 A kérdező kommentje:
Már megnézte egy másik orvos, aki azt mondta hogy kandúr (nősténynek hittük) csak ki van ivartalanítva.. Amúgy adott be neki injekciót, és mondta hogy nem szabad neki ilyesmit adni.
2011. nov. 23. 18:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Akkor most már biztos meggyógyul! :) (utolsó)
2011. nov. 24. 11:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Olyan jó, hogy mindenhol csak azt írják le, mit nem szabad adni neki. Akinek nincs pénze állatorvosra, az inkább ne adjon neki olyat se, amit lehet. Vagy állatorvos, vagy semmi. Akik segíteni akarnak a beteg állatokon, igazán írhatnának a használható gyógyszerekről, és adagokról is.
2012. ápr. 14. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!