Honnan lehet úgy elhozni házi cicát, ahol ellenőrizve van (FelV, FIV, FIP)?
Hát de meg is kaptad a választ, 70-80 ezerért már kapsz olyan cicát, ami szűrve van, illetve a szülei esetleg.
Más nem fogja neked leszűretni azt borítékolom ESETLEG még az állatmentők, ha éppen.
Most mari néni macskája megellik, gondolod kiad 6yx20ezret h leszűrjék a macskákat? Ne viccelj már. Amúgy ha kölök cicát fogadsz örökbe aki egészségesnek látszik, akkor kb 80%, h egészséges is.
Én arról beszéltem, hogy az, hogy az emberek nem szűrik az állatokat te egy természetes dolognak állítod be, (és legyintesz rá hogy az drága, az embereknek nincs pénzük) és megkérdőjelezed, miért akadok én fent ezen, illetőleg hogy miért csodálkozom rajta.
Nem csak ez a társadalmi réteg létezik hogy "Mari néni".
Igen, elég drága az állatorvos, de ezzel számolnia kell annak, aki állatot tart.
Nem érted igaz? A saját cicáját van aki leszűreti HA GYANÚS hogy beteg, van aki évente mindenre, teszem hozzá, az nem kis kiadás, így kevesen.
LEszűretik a drága cicákat is, akiket eladásra szánnak, azok közül se mindet. DE INGYEN elvihető vagy OLCSÓ cicát NEM fog senki leszűretni! És ez természetes, mert ha leszűreted, akkor vissza akarod kapni a szűrés árát, akkor meg már nincs ingyen, és nem is olcsó. Ez ennyire egyszerű, nem tudom, mit nem értesz ezen.
És bizony még az sem fogja leszűretni az elajándékozásra szánt macskákat aki 500000-et keres egy hónapban. Mert az nem az övé lesz, a sajátját lehet h leszűreti de másét nem fogja ez természetes...
Kedves Kérdező!
Szerintem is túlspilázod a dolgot!
Egyáltalán nem természetes, hogy boldog-boldogtalan szűresse a macskáit. Az idősek cicája még féregtelenítőt sem látott soha, nemhogy oltást....szűrés pedig...az mi a fene...?
De ne ragadjunk le "Mari néni"-nél, ahogy mondtad is.
Nekem több, mint 3 évtizede vannak macskáim és most először van olyan macskám, amelyik szűrve van, legalább is garancia van rá, mivel a szüleik vannak szűrve.
Tehát, ha Neked is az kell, végy megbízható tenyésztőtől, egyébként 60-70 ezerért is lehet kapni, attól is függ persze, milyen fajta. Én a neten 3-4 hónapig néztem a tenyésztők honlapját, de nem a szűrés miatt, de ha már így esett, persze nem egy hátrány...:)
Jajj, ha ennyire parázós vagy, inkább ne legyen cicád, mert ha még bent is tartod, percenként fogsz szívrohamot kapni...
Amikor én elhoztam az út széléről összeszedett cicámat, 5 hetesen, girnyón, egy komplett bolhateleppel, eszembe se jutott, hogy "jajj biztos beteg, így nem kell". Szépen kikupálódott, életben van, és ez a legfontosabb. Boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!