A lakasban macskat tartok szoktak megfürdetni a macskat a fürdökadban? Ha igen, eleg Domestosos vizzel atmosni es ezzel fertötlenitve van?
Ugy ertem, a normal=embernek valo fürdökadban.
Nemreg költöztünk, es az elözö tulajnak macskaja volt. A fürdökadban (is) vannak felkarmolt nyomok sajnos. Ha ebben macskat fürdettek, ezek utan beleültetni a kisgyerekemet - tölem olyan idegen, kicsit kiraz a hideg, mert nekünk sosem volt semmilyen allatunk, en meg abban nöttem fel, hogy az allat udvarba valo...
Vagy hogy van ez macskat tartoknal? Macska utan mivel mossak ki?
Második vagyok..teljesen komolyan írtam.azt hogy lehet e fürdetni vagy sem,nem tudom,az én macskáim jöttek be a vízbe.Volt,hogy csak megeresztettem a vizet és mire bementem már ott áztatták magukat.
Én tömény domesztoszt öntöttem bele.kb.1 decit és azzal dörgöltem át a kádat és forróvízzel leöblítettem.
elnézést, kedves kérdező, de engem meg az sokkol le, hogy van egy kisgyereked, és nem tudod magadtól eldönteni, hogy a macskakarmolás nyomokat a fürdőkádban híg, vagy tömény domestos-szal fertőtlenítsd-e...
ha biztosra akarsz menni, akkor töménnyel (semmi szükség rá), ha lehetőséget adsz rá, hogy pár baktérium életben maradjon (nincs ott olyan, ami túléli a hígított verziót), akkor hígított változatban is használhatod.:)
Az uj, eddig ismeretlen bacik okoznak betegseget, nem tudtad? Nos, a gyermekem az embert mar megszokta. :D Eddig fürödtek emberek a kadjaban, macskak meg nem.
Köszönöm a 2.-nak.
Nos, kedves kérdező, történetesen tisztában vagyok vele, nagyjából mi jelent veszélyt a gyerekre, és mi nem, tekintve, hogy biológia szakos hallgató vagyok...
Hidd el, butaságot mondasz.
Ha már itt tartunk, a gomba, amiről beszéltem nem baktérium...
És a gombát soha a büdös életben nem fogja megszokni a szervezetünk...
Lábgombája pedig elég sok embernek van.
EZÉRT például biztos kifertőtleníteném a kádat az első használat előtt.
De hogy a cica karmolásnyomairól (ha csak nem macskanáthás volt szegény, de erre igencsak kevés esélyt látok) átterjedjen bármilyen káros baktérium a gyerekedre, annak az esélye 0.
Egyébként Te magad válaszoltad meg, hogy miét nem jó a túlzott fertőtlenítés:
A gyerek szervezetére nem jelent veszélyt az a baktérium, amivel már találkozott. (Lásd oltások.)
Ha a Te gyermeked nem simogat cicát, kutyát, nem markolászhat össze mindenféle bogyót, ágat, levelet, és a lehető legnagyobb sterilitásban igyekszel tartani, valószínűleg később pont ezért lesz beteg. (Jó eséllyel allergiás, és minden télen náthás.)
Szóval fertőtleníts Domestos-szal az előző lakók miatt (!!!), az a legjobb szer erre, és ahogy előttem írták, forró vízzel rásegíthetsz a történetre - sőt erősen ajánlott.:)
az nem igaz, hogy nem terjed át, csak nem csinál velünk semmi különöset.:)
egy kisgyereket viszont "megcsaphatja a macskanátha szele", de komoly tüneteket ettől sem fog produkálni a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!