Mikortól lehet megfürdetni egy kismacskát?
Mi a kutyát sem fürdetjük. A fajtával fogalakozó szakkönyv (retriever) is azt írja, hogy elég kefélni, ha nem kerül rá olyan szennyeződés, amit az öntisztuló bunda nem tud megoldani. Kefélés + esőben ázás + fűben hempergés = tiszta, egészséges, szagmentes szőr.
A macska ráadásul a fél életét mosakodással tölti, gyűlöli a vizet én sem értem, minek kéne vegyszerezni szegényt, mert kínozni a fürdetéssel. Hagyd békén, majd ő megoldja.
"A kiscicák bolhásodás elleni kezelése pár egyszerű lépéssel
Ne feledd, hogy a kiscicákat nem szabad a nagykorú macskáknál alkalmazott bolhásodás elleni kezeléssel gyógyítani. A bolhák kiscicákról való eltávolításához szükséged lesz néhány dologra. A kiscicák bolháktól való megszabadításához egy puha törlőkendőt, egy bolhafésűt, meleg vizet és kímélő tisztítószert kell használnod. Óvatosan mosd meg a kiscicát a meleg szappanos vízben a törlőkendővel. Miután kivetted a vízből, fésüld meg a bolhafésűvel a makacs bolhák eltávolítása érdekében."
Hát nekem pl az állatorvos mondta, h fürdessük meg 3-4 havonta, de biztos nem ért hozzá....
Továbbá az ember orvos azt mondta, h havonta, mert párom allergiás, persze nem fürdetem havonta csak ha épp úgy látom, h párom már nagyon odavan v ilyesmi.
Amúgy a kiscicámat 7 hetesen fürdettem meg. Akkor hoztuk el az állatorvostól ahol csak úgy kidobták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!