Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Féltékeny a macska? Vagy...

Féltékeny a macska? Vagy miért csinálja ezt? Le lehet szoktatni?

Figyelt kérdés

A barátommal már évek óta együtt vagyunk, nagy állatbarát, és mindig is imádták egymást a macskámmal. Ha átjött mindig ment oda a cicám, hogy simogassa, etesse, játsszon vele,ráadásul még fésülhette is, amit nem is szeret.

Ez azért is különleges volt, mert amúgy egy zárkózott, félénk macska, és ha valaki átjön, akkor elbújik, és addig elő sem jön, amíg idegen hangokat hall.

Nagyon örültem, hogy a barátommal másképp volt, gondoltam, hogy azért, mert ő nagy állatbarát, otthon is voltak macskái, és ért a cicák nyelvén :)

Most viszont 1 hónapja összeköltöztünk, és azóta megbolondult a macska!

Folyton fúj a páromra, egy hete megkarmolta, mikor a párom meg akarta simogatni, és a kaját sem hajlandó megenni, amit a párom tesz ki, még akkor sem, ha az a kedvence. Régebben a hálószobában aludt velünk (vagy az ágy végében, vagy a földön), most pedig be sem jön a hálóba mikor ott van a barátom is.

Mindig csak az én ölembe bújik, ha együtt vagyunk a nappaliban, akkor nyávog nekem, hogy vegyem fel a kezembe.

Nem értem miért változott meg, mert csak annyi történt, hogy heti 4 nap helyett 7x alszik itt a párom.

Mit lehetne tenni? A barátom nagyon el van keseredve, mert imádta a cicámat, de egyikünknek sem jó ez a helyzet, és persze a cicának sem.

(Orvosi gondja nincs, mert most voltunk oltáson, és akkor meg is vizsgálták.)

2011. okt. 7. 12:04
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%

Saját tapasztalat.Egyszerűen féltékeny,hisz valaki más van akit szeretsz és aki fontos neked.Ezt ő érzi.Lehet,hogy te megadod a szeretetet ugyanúgy neki,de ő valami mást érez.

Úgy érzi,hogy elvettek tőle.Nálam is történt már ilyen.Szeresd ugyanúgy és törődj vele ahogy eddig.Majd idővel megszokja a helyzetet.De érthető ő is szerintem.Nehéz,de el kell fogadni ezt a viselkedést is.

2011. okt. 7. 19:12
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

az én cicám az ágyam szélén alszik mindig szépen, de amikor barátnőm is itt alszik állandóan rohangál, ugrál a fejünkre, a vállamon áll mint egy papagáj, ha a takaró alól bármelyik testrészünkből kint van egy milliméter azonnal rácsap a karmaival és egyéb nyalánkságok egész reggelig :S

ja és mostanában odaszalad a fejünkhöz és dob vagy 3-4 pofont arcra (karom nélkül hálistennek) aztán elfut :D

Legalább te tudsz tőle aludni! :D

2012. febr. 9. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!