Ha a macskámat kiraknám egy autóból 300 kilométerrel arrébb az hazatalálna?
Jajj kis buta cicák:)
Nekem van 4, de egyiket sem voolna szívem kitenni, csinálhatnának bármit. Persze jól nevet maci húsok:D
A mi háztömbünkben kutyával történt ilyen. A család elment egy hétre majd 500 kilométerre, rokonokhoz, vitték a kutyust is, nem benti luxuskutyus volt, kinti kutya, szóval erős, ügyes. Vitték, mert nem tudták kire bízni. Mikor jöttek haza, láttam, kutya nélkül, gyerekek bőgtek... Mert pár napos nyaralás után a kutya ott, a távolban nekiindult a rétnek, és nem ment vissza hozzájuk. még vártak pár napig rá ott, de semmi... volt nagy szomorúság tényleg, nekünk is hiányzott, mert a kis közös kertben volt a szállása, és már megszoktuk.
Több hónap után aztán éjjel azt hittem, hallucinálok, mert ismerős ugatást hallottam (már pár éve ott lakott a kutya, jellegzetes ugatását mindenki ismerte) Komolyan, nem én voltam az egyetlen, aki kirohant az erkélyre. Ő volt, ott ugatott, mert nem tudott bemenni a helyére a zárt kertkapu miatt. A szülők akkor még nem engedték oda a gyerekeket, mert nem tudták, milyen állapotban van a kutya, de enni kapott. Másnap állatorvos, aki szerint totál kimerült, lefogyott, és kis balesetet átélt az állat, de ennyi, és nem hitte el a történetet. Mit mondjak, én sem hittem volna, ha nem látom.
Nagyon érdekes!!:O
(a 'Hihetetlen!' vagyok:-)
A macska elsősorban a helyhez kötődik, de kötődik a gazdihoz is!
Volt egy idős macskánk (kb. 8 éves), amikor elköltöztünk a város egyik végéből a másikba, persze vittük magunkkal a macskát is. Az már másnap az új lakásunkból eltűnt.
Pár nap múlva üzent a régi szomszédunk, hogy a macska visszament oda, ő ellátta, etette, itatta, mindent megadott neki. Majd néhány nap múlva a macska hazajött az új lakcímünkre. Hogyan csinálta? De megtette.
2 km-ről biztosan hazatalál.
Át akartam vinni a nőstény cicánkat a cégünk telephelyére, mert nem tudtunk mit kezdeni az egerekkel. Papírdoboz volt csak itthon, abba betettem és elindultam kocsival. A falu túlsó végéig sem értem mikor kiszabadult és elkezdett ugrálni a kocsiban. Reflexből kinyitottam az ajtót, szerencsétlen állat meg elszaladt.
A 2 km-t 3 hét alatt tette meg, gondolom közben itt-ott vendégeskedett is mert nem fogyott, de hazajött.
Persze, hogy nem teszi ki a kérdező a macskáját, szóval, ne is írjatok olyat, hogy ne tegye, mert ez csak elméleti kérdés.
Sok ilyen történet van, hogy hazamentek a kutyák meg a macskák. Nem csak Magyarországon. Az egyik híres ilyen történet Sheila Burnford könyve, a Hihetetlen történet, amit meg is filmesítettek Úton hazafelé címmel.
Nekünk volt olyan kutyánk, amelyik két hónapig odavolt, és bejárta a megyét, majd hazajött. (Ez mondjuk egy kicsit más.) De olyan is, amelyik (ugyan csak hat kilométert), de hazajött úgy, hogy nem ismerte az útvonalat.
Igen, hazatalálnak, ha nem éri őket valami baj, sajnos megtapasztaltam gyerekkoromban:(
A Dunán is átvitték, ahogyan előttem már más is írta és kb. 3 hónapig tartott az útja. Mi sem akartuk elhinni, akkor még keveset tudtunk a macskákról. Anyukám szíve is megesett, rögtön megetette, befogadta. Azóta ez mát köztudot, hogy hazatalál...láthatatlan GPS a fejükben.
én egyszer a 4. kerületből el vittem Fótra....a gyerekeknek, meg ott volt zöld környezet meg minden. Kocsival vittük, lezárt dobozban.
4 hónap múlva csont soványan visszajött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!