Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy felnőtt macskának mennyi...

Egy felnőtt macskának mennyi a jó, megfelelő etetés? 170 gramm nedves eledel + mindig van lehetősége száraztapra megfelelő?

Figyelt kérdés
Úgy két hete találtam. Naponta egyszer kap enni, felnőtt macska. Nappal nemigen jön elő, a vackában szeret lenni és aludni este 6-7-ig. Én este 8-9 körül adok neki enni. Mivel eleinte nemigen evett, örültem, amikor az egy 85 grammos nedves eledel lecsúszott. Azóta jött némi bizalom és az étvágya is, de eddig 2x 85 gramm nedves eledelt tettem ki neki + valamennyi száraztáp mindig elől van, de abból ritkán eszik. Nem szeretném, hogy elhízzon, de éheztetni se. Ez így jó, ahogy most csinálom, vagy többet kéne adnom?
ma 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
a macskák a kutyákkal ellentétben be tudják osztani a táplálékot, és nem zabálnak hányásig. napi 1x nedves, száraz + friss víz pedig egész nap legyen kint neki
ma 17:46
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Nem jó így. A száraztápnak kell lennie az alapnak, a fogai egészsége miatt rágnia kell. Ha tömöd nedvessel, akkor jóllakik vele és nem kell neki a száraztáp. Száraz mindig legyen előtte, a macskák napi 5-6x is eszegetnek, mikor kedvük tartja. Nedveset meg napi 1-et kapjon, azt eloszthatod 2 részre is, akkor nem telik el vele, meg jobban nyit is majd feléd. Nem fog elhízni, ha a későbbiekben már össze haverkodtatok és mozgatod. Milyen márkájú kajákat adsz?
ma 17:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Whiskas száraztáp, a nedvesből pedig rengeteg fajtájút vettem. Whiskas, Prevital, Premier, Happy, Dm-es, Gourmet gold, Vitakraft, Eurocat, meg ami elfogyott, nem tudom, milyen, a Fressnapfban vettem, olyan kinézetű és méretű konzerves, mint a Gourmet gold, csak olcsóbb.
ma 17:57
 4/7 anonim ***** válasza:

A whiskas szemét, nem táp.

A nedves pedig rohadt sok. Száraz mellé ennek a töredéke is elég. A mieiml 40-50g-ot kapnak, és a kisebbik azt se mindig eszi meg.

ma 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
Oké. A tápot cseréld le, a Whiskas kb a legalja kategória, tele van ízfokozóval, színezékkel, adalékanyagokkal meg gabonával. Hús kb 4% van benne. Az agyonreklámozott márkákat kerülni kell. A felsorolt nedves kaják is nagyrészt ilyenek sajnos. Vannak ezeknél jobb ár-érték arányú kaják is. Ne vegyél össze minden márkát, a cicák szeretnek a megszokott ízekhez ragaszkodni és árthatsz is az emésztésének, hasmenést, hányást eredményezhet, ha folyton váltogatod a márkát.
ma 18:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Röviden tömören annyi a lényeg hogy száraz táp és friss víz mindig legyen előtte, nedveset pedig annyit adj neki amennyit megeszik vagy egy tasaknyit
ma 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:
A nedves nem fő táplálék, hanem nasi, folyadék kiegészítés. Még napi egy sem feltétlen kell, de pláne nem két nagy zacskó, ráadásul ha rászokik, követelni fogja. A Fressnapfban lehet kapni pl a Premiere nevű száraztápot, ez nem vészesen drága, ellenben korrekt minőség, van belőle sokféle változat. Add neki inkább ezt elsősorban (persze ezt sem kell napi 5x utántölteni), a nedves meg csak extra legyen.
ma 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!