Nem késő szobacicát nevelni belőle? (17 hetes)
Sziasztok!
Most nézegetek egy 17 hetes kiscicát. És kint nőt fel a kertben, még 4 kiscicával együtt. Ő befogadott, a többiek testvérek.
Én bújós cicát szeretnék, aki nem nagyon "önálló", úgy értem, hogy szeretgethető, és nem a tipikusan eltoló macska, tudom, hogy ez jellem kérdései is.... De nem késő szobacicát nevelni belőle? Hiszen egy 5-6 éves gyereknek felel meg, kialakult szokásokkal rigolyákkal. Alaptalan vajon a félelmem?
A másik fele, hogy cirmos, ordas, ha ilyen van, és hatalmas kék szemei vannak. Szerintetek ez genetikailag hat rá? Gyengébb immunrendszer... stb. Azt olvastam, hogy a kék szemű de fehér szőrű macskák ráadásul süketek is...
Az én cicám kétéves volt, mikor hozzám került. Nem mondom, időbe telt, de meg tudtam szelídíteni, most már például ha csak közelítek este az ágyhoz, már ugrik is a párnám mellé, hogy hozzám bújva aludjon :)
Ebből kiindulva biztos, hogy nem késő!
Az a baj, hogy Ő vidéki én meg tözsgyökeres pesti paraszt vagyok... A tesztelgetést nem tudom megoldani, a csajszi felhozza és elhozhatom. Viszont dolgozom, így napi 8 órában egyedül lenne, persze hétvégére szeretném elhozni, hogy legyen kis ideje, de nem szeretnék 7 évet várni:) Az már mamóka:)
Én a szociólázástól félek, hogy eddig 5-en voltak és most egyedül lenne.. lehet, hogy kiforgatja a lakást a négy sarkából?
Aha, szóval nem lesz baj?:) Kicsit féltem, hogy a macska a "kék szemére süket" alapon valami genetikai valamije van.
A barátnőm azt kérdezte lehet-e macskát ágyba szoktatni:) De látom ez működik:D
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem meg simán megszokná, hogy 8 órát egyedül van. Jobb híján, ha már mindent megúnt, úgyis fekszik, alszik a nap nagy részében. A macska nem igényli az egész napos, non-stop babusgatást. Örülni fog, ha hazaérsz.
Szerintem sincs baja, attól mert kék szemű és valóban kint már elpusztult volna, ha süket lenne.
Ha szobacica lesz akkor lehet siket is. Amugy meg ha 4 honapos es kint elt tuti, hogy nem siket, mert mar nem elne ,) Nem tud figyelni a veszelyre!
Siman lehet bujos cicad, nekem is kb akkora volt mikor magunkhoz vettuk. Az almot sem ismerte, viszont irto gyorsan tanult. Nem tul jo, ha egyedul van. De a cicak sokat alszanak amugy is. En nem szereznek be 2 cicat emiatt! Max ha a ferjed is akar egyet az olebe :) Nekunk nem szedte szet soha a lakast. Jatsz, foglalkozz vele sokat mikor otthon vagy, es meghalalja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!